Helgen i Douglas

Vilken hemsk/rolig/tråkig/kall/varm/konstig/annorlunda/vacker helg det har varit! Till att börja med så har jag varit sjuk sen i fredags, men då hade jag bara ont i halsen så jag åkte till Douglas på Orientation ändå. Men det blev bara värre och värre.. Min kropp var öm, huvudvärk, feber, halsont och snuva på en och samma gång hela helgen! Det var hemskt att vara fast ute i vildmarken och vara sjuk hela tiden medans de andra utbytesstudenterna gjorde massa roliga saker. Som tur var så har jag inte Svininfluensan åtminstone som de vuxna på lägret trodde, utan en virusinfektion. Den vanliga influensan kommer alltid senare på året, så om man blir sjuk vid den här tiden så nästan antar de att man har fått svininfluensan och testar dem inte. Men vi ville vara säkra på vad jag hade så vi åkte till en doktor igår när jag kom hem, och mitt testresultat var negativt som tur var!
Detta var anledningen till att jag inte bloggade igår.- när jag kom hem från doktorn så var jag helt slut och sjuk så jag orkade inte.

Jag blev upplockad av en minibuss full med utbytesstudenter och Rotarianer vid lunch på fredagen, och därmed startade vår 2 ½ timmar långa resa till Esterbrook utanför Douglas. Redan här så kände jag mig inte alls bra, men jag trodde att det skulle gå över.
Stället vi bodde på hette HR Camp och det var ett ganska så mysigt ställe mitt ute i skogen. Vi var 26 utbytesstudenter från Argentina, Spanien, Brasilien, Norge, Tyskland, Frankrike, Italien, Sverige, Chile, Taiwan, Thailand och sisådär 12 vuxna rotarianer och ledare.
 På fredagen så flyttade vi in i våra stugor, åt middag, lekte lite lekar m.m. Jag tog det mest lugnt och kollade på. Vid niotiden så gick jag och la mig, fast jag fick sova i ett rum nere vid sjukstugan så att jag inte skulle smitta de andra.
Klockan ringde vid 7 nästa morgon och vi gick upp och åt frukost, och därefter så fanns det olika stationer med information och ledare som pratade. Det handlade om reglerna, bussresan i juni, skidhelgen i januari, distriktskonferensen, hemlängtan m.m.
Efter lunchen så var det dags för Challenge Ropes Course! Jag medverkade inte så mycket i början men de sista övningarna genomförde jag! På den här bilden så kan ni se hur det såg ut:


Haha! Alla ramlade hela tiden, inte av obalans utan av skratt!
Vi var ett par som var tvugna att ta oss över ett rep 32 feet över marken med hjälp av varandra och ett fåtal rep som hängde över oss.


Detta var den andra övningen. Avståndet mellan plankorna ökade hela tiden och vi fick bara använda varandra som hjälp att ta oss upp.¨Det var inte den mest stabila platsen jag har varit på...

När vi kom hem så åt vi middag, och sedan satt vi framför lägerelden och gjorde S'mors. För de som inte vet vad det är så är det:
-Grillade Marshmallows
-kex
-Choklad.
Det är sjukt gott, men sött!

Lägereld+S'mors+gitarrspel=nice!


Igår (söndag) så gick vi upp klockan sju, åt frukost, hade lite mer information om Rotary osv. , packade, åt lunch och åkte sen hem!



Från Vänster: Gentry (rotary) Niclas från Tyskland, Bill som är vår grupps Country Representative, Jag, Tonje från Norge och Johanna från Tyskland. Vi var en uppdelade i grupper efter var vi kom ifrån, och på lördagen så åt vi lunch med våra Country Representatives.


Det fann en "naturlig swimmingpool" där vi bodde!


Som tack till Rotary för att vi fick åka dit så skrev alla en hälsning på sitt språk!

Nu tänker jag vila lite, sen ska jag och min vän Emily fixa Ellen Lees födelsedagspresent!

/Anna


Volleyboll är min vardag

God morgon därhemma!
Jag kom precis hem från dagens volleybollträningen som både slutade och började senare än vanligt på grund av att två högstadieskolor spelade två matcher i våran sal. Vår coach ville att vi skulle heja på båda skolorna, så vi delade upp oss i två team och hejade fram var sin skola. De som spelade var 13-14, och de blev jätteglada över att vi äldre hejade så intensivt på dem!

I helgen far jag till Douglas för Rotary på en Orientation. Det kommer bli jättekul tror jag iallafall, alla utbytesstudenter som är i Wyoming nu ska dit. Fast en sak som inte kommer bli så kul är att vi kommer sova i ouppvärmda stugor..
Jag kommer ta massa bilder och lägga upp såklart!

Igår så åkte jag amerikansk skolbuss för första gången! Ni som åker buss varje dag därhemma har tur, bussarna här är jättesunkiga! Men iallafall, Sophomers, Junior Varsity och Varsity åkte till Laramie för att spela var sin match där. Själva bussturen var jätterolig eftersom mitt lag är så sammansvetsat och har roligt ihop hela tiden.
När det kommer till matchen så vann vi, även om vårat offensiva spela sviktade lite, men vårt defensiva spel var suveränt!

Imorgon är det dags för match igen, denna gången mot Kelly Walsh


Haha, bilden är från i lördags när Billie skulle hjälpa mig upp...


Junior Varsity värmer upp i Laramie.


Nu måste jag sluta skriva, jag har ju läxor att göra!!

/Anna


Fieldgoal och kladdkakebak

Igår hände det! Jag sparkade för första gången på en amerikansk fotboll! Jag sparkade tillochmed en 25(nästan 30) yard field goal i mina fotbollsskor. Det hela började med att jag, Billie och Brandi åkte ner till East High's träningsplan för att kasta lite, och spela lite riktig fotboll. Det hela slutade med att jag hängde i "målribban" som en segergest.


Bilden blev ganska så liten så det är svårt att se, men ändå!


Segergest!

Efter det så åkte vi hem igen, Brandi, jag, Ellen och Kristin (Lee) skulle gå på en konstert; Cheyenne Symphony Orchestra. De framförda olika bitar ur Tchaikovskys livsverk. Det var väldigt vackert, de hade även en känd violinist som gäst och han var sjukt duktig!
En annan sak som var lite kul var att dirigenten var på samma Rotarymöte som jag var på förra veckan!

Bilden är från innan konserten när de värmde upp.


The Greek Festival som anordnas varje år i Cheyenne. Vi var där och åt lunch och kollade på de grekiska danserna igår. jag åt Souvlaki (grillspett marinerat i citron, oregano och andra kryddor och till efterätt Baklava som är en "bakelse" som innehåller nötter och honung i princip.

I helgen har vi även spelat två matcher, och vunnit båda två! Vi spelade mot Gillette och Sheridan som vanligtvis brukar vara ett hot.. Vi vann iallafall lätt mot båda två, vilket gör att vi nu har sex raka vinster!

Här är en bild på skolan för er som har undrat hur den ser ut:


Ikväll har vi middag här hemma hos oss, så nu ska jag baka något riktigt svenskt till efterrätt: Kladdkaka!

Vi hörs!
/Anna

17 September

Såhär i septembertider så börjar det bli lite kyligt här faktiskt! Inte så att man inte kan ha shorts utomhus, men i skolan så är luftkonditioneringen på för fullt av någon okänd anledning så alla sitter och fryser hela lektionerna! Tyvärr så är jag ju inomhus hela dagarna förutom när jag cyklar till och från skolan de fyra kvarteren hem sent på kvällen..
Idag var det extra kul på träningen eftersom jag och Coach Wacker (mitt lags coach) stannade kvar i nästan en timme efter träningen och jobbade på min "approach to the net". Det är svårt för mig att få till stegen rätt, man ska ta två korta steg,-höger-vänster, sen det tredje steget ska vara  långt och explosivt med högra foten, sen kommer vänster fot lite snett framför nästan direkt efter det explosiva steget. När man har landat på båda fötterna så ska man hoppa rätt upp i luften och "slå" till bollen hårt över nätet. Det jag gör fel är att när jag landat på båda fötterna så hoppar jag upp med det ena benet bara vilket kommer från min handbollsår antar jag. Vi jobbade iallafall på det idag och min "approach" blev mycket bättre, och då blir det roligare att spela!

Vi har två matcher i helgen, en på fredag och en på lördag på skolan, så det kommer komma mycket folk och heja!

Idag var jag även på mitt första Rotarymöte på lunchen!! Det bestämdes igår här hemma att jag skulle följa med idag eftersom en utbytesstudent skulle hålla sin presentation och det var ett bra tillfälle att introducera mig för klubben. En ganska så stor grej som varken Billie eller Brandi hade berättat för mig var att Billie faktiskt är vice President i klubben och höll i mötet idag eftersom Presidenten var bortrest. Det verkar vara en ganska så stor klubb, men det finns även en till klubb i stan!
Ett par saker som var annorlunda från de möten jag har varit på i Hjo var att: - De sjöng flera sånger
                                                                                                                 - De bad en bön eller liknande
Tydligen är de en av de få som fortfarande sjunger sånger på sina möten..
De sjöng en låt om fred, Wyoming state song, och nationalsången.
De verkade iallall som att det var en mycket trevlig klubb med många trevliga medlemmar!

Nu har vi börjat få lite läxor och prov i skolan, jag har haft ett prov i U.S History om uppfinnare och så, och imorgon så har jag ett test i Business Marketing. Det provet handlar om Marketing och hur man promotar en produkt.

Jag har fått prova på en hel del nya saker här i USA som jag tänkte berätta lite om, och vad jag gillade och vad jag inte gillade:

Baseball-American Football
-Baseball var roligare att kolla på även om det gick otroligt långsamt, mer intressant. American Football var roligare än vad jag hade trott, men jag tycker mer om Baseball.
Rootbeer-Mountain Dew
-Dessa är två olika drycker som jag har provat, Rootbeer smakade inte alls gott, mest som tuggummi. Mountain Dew var däremot godare, men den innehåller stora mängder koffein så man kände sig lite piggare efteråt.
Business Marketing-Sports/Entertainment Marketing
-Min favorit här är Business Marketing av två orsaker: -Läraren är jättebra och pedagogisk. Han berättar historier om Marketing i olika sammanhang såsom matcher, affärer och evenemang. Sports/Entertainment Marketing är helt okej, läraren är också helt okej. Grejen som drar ner mitt intryck är att vi bara pratar om American Football-matcher hela tiden och nu ska vi även göra ett "Fantasy Football Team"..
Tacos i Usa-Tacos i Sverige
-Bara för att USA är grannar med Mexico så betyder inte det att deras Mexicanska mat är som Mexicansk mat är i Mexico. Jag menar inte att Sverige ligger särskilt nära Mexico direkt, men våra tacos är godare än de jag har ätit här! Deras tacos här är salta och inte så mycket grönsaker i direkt.




Detta är en suddig bild inne på Coldstone, där de gör sjukt god glass!
De gör inte bara glassen, utan de "bakar in" också in olika saker om du vill, som Chocolate Chips, Snickers, gummibjörnar, kakor, vit choklad m.m!



Allmän bild på huset!


Hehe.. Bilden är tagen av Brandi på baseballmatchen som vi var på för ett par veckor sen. Tydligen så vänder man uppochner på sina kepsar för att få tur, vilket Billie och Adam så tjusigt demonstrerar på denna suddiga bild!


Tucker är världens näst sötaste hund( efter vår hund Macke därhemma förstås!). Han är pyttliten, men kan ändå hoppa flera meter upp!

Ska försöka skriva antingen på lördag eller söndag igen!

/Anna


Amerikansk Fotboll för första gången!

Idag har det gått exakt 1 månad sen jag kom hit till Usa och jag trivs jättebra! Idag är även den första dagen som jag inte har så jättemycket speciellt planerat vilket är skönt för en gångs skull. Jag har tänkt blogga, skriva på min uppsats om R. Takakis bok The "Tempest" in the Wilderness, kanske ta en tripp till Coldstone med en kompis för att äta(dricka) världens godaste milkshake med Oreo-cookies, och sen ikväll ska vi på middag hos the Lee's.
Nästa volleybollmatch är inte förrens nästa helg, både på fredagen och lördagen. Efter matchen på fredagen är det även en American Football-match mellan East och någon annan skola som jag ska hjälpa till att sälja kläder på. Vi som har Businness Marketing måste göra det någon gång under året.

Igår var en stor dag för Wyoming och College Football. Texas Longhornes som är nummer 2 i hela Usa mötte University of Wyoming som är nummer 130 ungefär i Laramie som ligger 45 minuter från Cheyenne. Matchen hade varit planerad i två år, och har varit utsåld i två år. Vanligtvis så har Laramie 25.000 invånare, men igår var det runt 65 tusen där. Billie och Brandi har säsongsbiljetter till University of Wyomings matcher så vi var där!
Det var min första Football-match någonsin, och jag måste faktiskt säga att det var inte så tråkigt som jag hade trott! Även om jag fortfarande tycker att spelet går ut på att två lag springer in i varandra med en dålig imitation av en riktig fotboll, så vet jag iallafall hur reglerna går till nu osv.
Matchen slutade iallafall som väntat; 10-41 till Texas.


Uppvärmingen! Visst ser det lite fånigt ut när alla står på rad och stretchar exakt likadant samtidigt?


Wyoming ledde ett tag!!

Det var en ganska så mäktig känlsa får jag nog säga! Iallafall de minutrarna Wyoming ledde..

En gång i månaden ungefär så samlas några familjer i kvarteret och äter middag tillsammans, och i fredags så var vi hos familjen Geringer och åt och grillade marshmallows!


Gott!

/Anna

Just around the corner...

Medans ni där hemma får börja dra på er höstkläderna så går jag fortfarande runt med shorts och flipflops. Vädret har varit underbart hittils, mycket bättre än vad jag hade förväntat mig när jag läste att de här har samma klimat och väder som hemma! Temperaturen ligger runt trettio grader på dagarna, men solen går ner vid åttatiden vilket är synd.

Helgen har varit händelserik må jag säga! I fredags så var vi som sagt på en överraskningsfest, och jag fick träffa min tredje värdfamilj för första gången! De har två pojkar som heter Patrick och Matthew som är 7 och 10 ungefär. Pappa John var trevlig men ganska så tystlåten, och mamman var också trevlig men hade fullt upp med att hälsa på alla som var där så vi pratade inte så mycket.
Efter det så åkte jag och Brandi till en restaurant som heter Jackson's för att kolla på en Standup Comedy show tillsammans med bla. min consellour Lily och hennes man och son, familjen Lee, och några andra bekanta. Jag och Ellen Lee var inte så förtjusta över skämten som drogs där så vi åkte hem och kollade på film istället. Vi kollade på Forgetting Sarah Marshalls som var en rolig film fast lite annorlunda humor.

Istället för att åka på roadtrip i helgen som jag skrev om i det förra inlägget så följde jag och Brandi med familjen Lee till Steamboat, Colorado över helgen. Vi åkte dit på lördagsförmiddagen och kom fram vid ett ungefär. Steamboat är ett stort skidområde som är väldigt populärt på vintern, men även på långhelger som denna. Vi startade vår vistelse där med några turer på The Alpine Slide:


(Till vänster i bilden så ser nu slutet på banan)
Tänk er en bergochdalbana, fast på marken, och du kan själv styra hur fort du vill åka genom en spak framför dig, så har du The Alpine slide i ett nötskal!
Det var läskigt den första gången eftersom banan inte såg så säker ut, och det var ju trots allt första gången så det är klart att det var lite nervöst.
Den andra gången däremot var roligare för då vågade jag åka mycket snabbare!

Efter det så tog jag, Ellen och Tom våra cyklar och cyklade runt i Steamboat i några timmar. Bla. så besökte vi deras Hot Springs, som inte var så varma och dessutom luktade ruttna ägg av någon okänd anledning.
Senare på kvällen så åt vi Mexikansk mat vilket amerikanarna är väldigt förtjusta i.
Igår så steg vi upp vid åttatiden och åt frukost och tog det lugnt innan jag, Ellen, Brandi och Kristen (mamma Lee) vandrade ner/upp till byn och gick omkring i skogen i två timmar innan vi tog oss hem för att äta lunch innan vi gick iväg på ännu en promenad, men denna gång i "downtown". Billie försökte köpa en cowboyhatt till mig, men utan framgång! Vi gick runt i stan en stund, men sedan tröttnade vi så vi gick hem till hotellet och åt middag. Ellen fick idén att vi skulle gå och se The Hangover, som är hennes favoritfilm som går på bio just nu, men det var bara jag, hon och Tom som var tillräckligt pigga för en tur till bion 21.30. Filmen var superkul, men när vi kom hem så stupade vi i säng!

Idag var vi allt ordentligt atletiska, vi tog the Gondol upp till toppen av ett berg och gick nerför det, vilket tog längre tid än vi anat, närmare bestämt 2 timmar! Detta gjorde att vi var tvugna att skippa våra planer på en hästtur ( ja, hästar!). Vi var ordenligt trötta efter vandringen, så vi åt lunch i stan och påbörjade sedan bilfärden på 3 timmar tillbaka till Cheyenne, Wyoming.























Kolla! Vindkraftverk! Det får en att känna sig som hemma:)

På toppen av berget. Ellen, jag, Brandi och Billie

Jag hittade den svenska literaturhyllan i en bokhandel i Steamboat.
Stieg Larsson, Åsa Larsson, Karin Fossum och Henning Mankell bla.


Abraham Lincoln sitter och tar det lugnt utanför bokhandeln.


Twilight Lane.

Steamboat ligger mitt i Rocky Mountains (Klippiga Bergen).


Alla de grästäckta backarna får mig att längta ännu mer till vintern och skidsäsongen!

Angående rubriken så var det helgens motto genom alla vandringarna, hotellet/basstationen/affären är Just around the corner..

/Anna

Schemaändringar

(det här inlägget försökte jag publicera igår, men det funkade inte, så allt som står här handlar om gårdagen!)

Idag var jag på ett möte med min Counsellor för att försöka ändra två av mina klasser, tyska och Basic Emergency Care till något mer användbart. De i min tyskaklass har läst tyska i ett år och allt är väldigt enkelt. Mötet gick väldigt bra så nu har jag Sport/Entertainment Marketing istället för tyska och House Interioring istället för Basic Healt Care. Jag tänkte nu berätta lite mer om vad vi gör på lektionerna:

A-dagar (varannan dag) så har jag:
-English Multicultural Literature A där vi läser dikter och funderar kring dem, skriver uppsatser, läser noveller och romaner och pratar om dem, och liknande.
-Drama Costume/MakeUp II A där vi kommer designa kostymer och smink till olika pjäser som sätts upp på skolan.
-Lunch!
-Sports/Entertainment Marketing som jag hade min första lektion i idag. Där kommer vi prata och lära oss om hur man sätter upp olika evenemang såsom matcher och konserter.
-House Interioring hade jag som sagt också min första lektion av idag. Vi pratade om lägenhetspriser, vad man bör tänka på när man flyttar till en ny stad (t.ex. läge, klimat).

B-dagar (varannan dag, logiskt!) så har jag:
-Business Marketing vilket är en rolig klass där vi lär oss om hur man marknadsför produkter, målgripper och reklam.
-Sculpture Art A där vi hittils inte har varit särskilt produktiva utan har mest designat olika saker som t.ex. en ny slips till läraren, ett "Happy Labor Day"-kort och så vidare.
-Lunch!
-U.S. History-läraren är en liten nätt dam utan någon vidare kontroll på klassen så vi gör inte så mycket, mest olika quiz om samhället eller Cheyenne vilket jag tycker är tråkigt eftersom jag vill lära mig saker om USA, det är ju därför jag har valt det ämnet!
-Culinary Art valde jag för att jag tycker att det är kul att laga mat och baka osv., men än så länge har vi mest pratat om säkerhet i köket och om vad vi kommer att göra senare.

Så ser mina dagar ut, plus volleybollträningarna direkt efter skolan (03 45-06 15) då. Fast nu i helgen så är de flesta i mitt lag i Gillette och spelar i en turnering där, så vi som inte är med har ingen träning förrens på måndag om ens då eftersom det är Labor Day då och alla är lediga!

I helgen så blir det fulla muggar! Imorgon så ska vi på min tredje värdfamiljs överraskningsfest för mamman i familjen. Och efter det så ska vi och några kompisar på en Stand Up Comedy Show inne i Cheyenne.
På lördag så åker jag och Brandi på en Road Trip runt i Wyoming hade vi tänkt, så jag kommer ta massor av bilder och lägga upp dem när jag kommer hem!

Nästa vecka så ska jag följa med Billie på mitt första Rotary-möte här, och om några veckor så ska jag hålla min presentation om mig och Sverige för den andra klubben här i stan, inte den som är min Host Club alltså. Jag ska inte hålla min presentation för min Host Club förrens i maj någon gång!


Nya Favoriten!


Igår(torsdag) så var Billie, Brandi, Billies pappa och jag och åt på en restaurant som heter Little America. Den här statyn stod i entrén.

 


Det springer omkring små söte vilda kaniner överallt, i trädgårdar, i stan och runt skolan.

/Anna



RSS 2.0