Sammanfattning!

Innan jag åkte från Sverige den 13 Augusti 2009 så visste jag inte vad jag hade att förvänta mig av det här året, men jag kan iallafall lätt säga att vad jag än förväntade mig så överträffade mitt år allt! Allt jag visste var mina första värdföräldrars namn, vilken stad jag skulle åka till, och att de hade en hund. På ett ungefär.
Jag var ju förstås väldigt nervös och osäker på hur allt skulle gå, men jag fattade nog inte riktigt att jag verkligen skulle vara borta i ett helt år, och det har jag fortfarande inte fattat att jag har vart!

Min första värdfamilj (Billie & Brandi, inga barn) kom och hämtade mig på flygplatsen i Denver, CO vid åttatiden den 13, och jag var helt dödstrött... Nästa dag så fick jag åka till doktorn och ta tre sprutor mot Hepatit A och B, och en annan sjukdom som jag inte kommer ihåg namnet på, så jag hade en mysig första dag! Dagen efter så åkte jag och Brandi till skolan för att registrera mig för de olika ämnena jag skulle ta.
Sen ett par dagar efter det så började volleybollsäsongen, även om skolan inte hade startat än. Grejen är att jag har ju aldrig spelat förut! Men det gick jättebra, hade riktigt kul också! Lärde känna massa personer som jag fortsatte vara kompis med under hela året!
Sen började ju skolan då, var ju en aning annorlunda mot hemma, tillexempelvis att de har ett tvådagarsschema som rullas, att de har sporter och klubbar och sånt på skolan, att man kallar lärarna för Ms. och Mr osv.
Allting rullade på finfint, jag var på mina första fotball och baseballmatcher, spelade volleyboll varje dag nästan och fick därmed se lite mer av Wyoming, och firade förstås amerikansk jul!

Dagen efter juldagen så flyttade jag in hos min andra värdfamilj, Dave och Becky heter dom. De har även två barn som heter Willie och Jordan, men de bor inte hemma längre så jag var ensambarn även här! Men det gick finfint, vi åkte och hälsade på Willie i Seattle i 5 dagar sådär, och jag åkte även till Jackson Hole, Wyoming och åkte skidor tillsammans med alla andra utbytesstudenterna i mitt distrikt! April var den mest händelserika månaden på hela året, fotbollsäsongen var i full gång, vi åkte till New York på påsklovet, jag fyllde 18 år, flyttade till min tredje värfamilj (George och Mary), och så åkte jag även till Louiseville, Kentucky i 6 dagar för att tävla med DECA ( busineessklubb på skolan). Det var även stressigt att hänga med skolan och kompisar, men det gick!

I min nya värdfamilj så var det mina värdföräldrar George och Mary, och även deras barnbarn Emily och Jordan som var 17 och 13. Så där hade jag iallafall lite jämnåriga!
I slutet av maj så åkte jag till State tournament med fotbollen, och "tog studenten" med mina jämnåriga, vilket verkligen var en upplevelse!
Sen i början av juni så åkte jag på bussresan tillsammans med 38 andra utbytesstudenter från mitt och ett annat distrikt till västkusten i 15 dagar! Tyvärr så var det i den härvan som jag fick mononukleos, ungefär samma som körtelfeber, så jag åkte hem tidigare än vad som var tänkt, jag kunde ju inte som tänkt följa med min familj till västkusten vilket var lite tråkigt... Men det var väldigt skönt att komma hem nu iallafall, har varit hemma i två veckor och har hunnit träffa lite kompisar och mitt fotbollslag såklart! Var superkul att få göra det igen, det har ju trots allt gått ett tag sen jag såg dem sist!

Alla mina familjer var verkligen jättesnälla och välkomnade mig till sina hem utan några problem! Var väldigt skönt, ibland har man ju hört om vissa familjer och utbytesstudenter som inte kom överens över huvud taget, så jag hade ju en väldig tur!! Sen var även min värdrotaryklubb hur trevliga som helst, alla var så hjälpsamma och intresserade av hur mitt år gick och så! Tyvärr så kunde jag inte hålla min presentation eftersom jag var sjuk, men berättade lite snabbt för dem hur det hade varit och så.

Det har varit kul att så många har följt den här bloggen, även om jag inte alltid har varit så bra på att uppdatera... Tack iallafall!
Anna 

RSS 2.0