Stockholm och den Amerikanska ambassaden

I måndags kväll så for jag och min pappa upp till Stockholm för att först övernatta på hotell, och sedan på tisdags morgon gå på mitt bokade möte på den Amerikanska ambassaden.
Jag var tvungen att åka dit och gå på en intervju eftersom jag måste ha ett studentvisum när jag flyger till USA. Vi kom till ambassaden innan nio och ställde oss i kön utanför. Där stod vi i ungefär en timme innan jag blev insläppt. Pappa fick inte följa med eftersom det var förbjudet att ta med någon bara som sällskap.

När jag väl var därinne så fick jag vänta till tjugo i tolv innan jag blev uppropad. "Intervjun" varade i ungefär 30 sekunder, jag behövde bara lämna mina fingeravtryck och lämna in en del papper. Han som jag hjälpte mig med det berättade att han tyckte att Cheyenne var en av de vackraste platserna på jorden och att jag hade haft tur. Han frågade även om jag hade suttit på en häst förut, vilket jag ju faktiskt har en gång, och då sa han att det skulle jag få göra många gånger under min vistelse i Wyoming. Är det något att glädjas över vet jag inte, men det får vi se! Jag kommer säkert trivas ändå, oavsett om jag är på en hästrygg eller på volleybollsplanen!

Vi hörs,

Anna

Första inlägget

Hejsan,

Jag heter Anna och jag har startat den här bloggen i syfte att kunna hålla alla hemma i Sverige uppdaterade när jag själv är i USA som utbytesstudent. För de som inte vet så är jag 17 år, bor utanför hjo och går på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde. Så där jag, nu var det avklarat och nu kan vi fokusera på det viktiga, det som bloggen ska handla om, alltså min resa till Cheyenne, Wyoming, USA den 13 Augusti. Jag är sponsrad av Rotary, distrikt 23 80 att åka iväg på den här resan, och jag är glad över att de accepterade att sponsra mig!
Nu är det ungefär 3 veckor kvar till avresan så jag tyckte att det kunde vara dags att påbörja det här lilla projektet.

Jag fick reda på min första värdfamilj för ett par veckor sen, de är ett gift par som heter Billie & Brandi Addleman och är advokater. De har inga barn men däremot en söt Golden retriever som heter Tulsa.
Jag kommer att byta familj ungefär 3 gånger under mitt ubytesår för att få uppleva olika familjetraditoner och kulturer.

Bloggen kommer jag att uppdatera 2-3 gånger i veckan när jag är i USA för att inte tröttna och för att det inte är bra att tillbringa alltför mycket tid vid datorn. Nu innan jag åker kommer jag uppdatera lite sporadiskt beroende på om jag har något nytt och intressant att berätta.

Vi hörs!

Anna
 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0