blandat

Lever livet här borta, så mycket roliga saker hela tiden.. idag så ska jag gå till skolan (trots att det är söndag) och hjälpa till med pjäsen som vi jobbar med nu, sen ska jag gå på Young Victoria, efter det middag, och sen ska jag jobba på min uppsats, och sen gå och lägga mig.. Imorgon så är det skola som vanligt, kommer dock missa min fotbollsträning på grund av ett möte som alla vi som ska till DECA Nationals måste gå på..
Igår så var jag och mina värdföräldrar i Fort Collins för att hälsa på Davids mamma, gå till Whole Foods som är en gigantisk affär med bara organisk odlat mat och grönsaker, shoppa lite, och äta lunch. Var en rolig dag!

Tog ingen egen bild, lånade denna från; http://www.virtualtourist.com/travel/North_America/United_States_of_America/Colorado/Fort_Collins-757338/Shopping-Fort_Collins-BR-1.html


Lite fler saker som är annorlunda mot hemma:
-Nästan alla äter med bara gaffel, utom jag då som alltid använder kniv också haha.
-När man går på bio här så har de inte bestämda platser utan man kan sitta var man vill, även (om man nu skulle vilja det) byta salong.
-Innan proven i skolan så går de igenom allt som kommer komma på provet, samma lektion.
-Tror inte att det är så i alla familjer direkt, men min nuvarande värdfamilj går ut och äter sammanlagt kanske 10 gånger i veckan, coolt tycker jag.
-Det är många i min ålder som inte har varit utanför landet, eller ens Wyoming.

Har väl inte så mycket mer att skriva idag..

Vi hörs!
/Anna


Min dag i bilder

En ganska så vanlig onsdag för mig här i Usa:


Går upp vid sjutiden, gör mig iordning, och tittar ut genom fönstret; Snö=minus. Sol=plus!


David (värdpappa) lagar vanligtvis frukost åt mig på morgonen, idag lagade han Schmore (har ingen aning om hur man stavar det haha!), som man äter i Italien där han kommer från.


Sen går jag den JÄTTELÅNGA vägen till skolan. Hoppas ni uppskattar mina fina Paintkunskaper!


Första lektionen är Business Marketing. Idag gjorde vi posters till T-Birds Nest (där vi säljer mat och kläder under lunchen). Just nu så promotar vi att det är vinterOS och vi har en speciell kampanj som vi gjorde posters till.


Nästa klass är Sculpture. Just nu gör vi Vejigante masker, som den på bilden. Vi arbetar med paper maché och sånt, ganska så kul!


Sen var det dags för lunch, och därefter US History. Vi håller på med andra världskriget just nu, och idag kollade vi på en film om koncentrationslägret och så.


Sista lektionen var Culinary Arts, som skiljer sig rätt mycket från hemkunskapen vi hade på högstadiet.
Ja, på bilden ser ni spisarna och ugnarna haha.. Inte så jätteintressant bild men..

När jag kom hem så gjorde jag lite läxor, sen åkte jag och min värdmamma Becky och åt på Applebee's, som verkligen är en amerikansk restaurant.


Sen var det dags för fotbollsträning från halv åtta till nio.

Inomhus såklart!


Fick även reda på att vi ska spela i en inomhuscup igen den 5-6 mars till förmån för jordbävningen i Haiti!

Det var väl min dag det, håller på att skriva en tre sidor lång uppsats om Edgar Allan Poes dikt The Raven (korpen), sen ska jag gå och lägga mig!

Vi hörs!
/Anna


Basket. igen.

Visst är det fettisdagen idag? jag har iallafall inte fått någon semla..  Jag vet att det är tisdag iallafall!
Har tänkt efter, jag gör verkligen sjukt mycket grejer varje dag, och framförallt varje helg! Nu är iallafall de 3 stressiga helgerna över, men har ändå mycket att göra. Imorgon så ska jag på Rotary vid lunch tillsammans med Haemish och Carlo som är två andra utbytesstudenter, sen ska vi åka till Fort Collins, CO som ligger 45 minuter bort tillsammans med Beth som har hand om det utbytesprogrammet vi är i. Inte säker på vad vi ska göra där, men vi kommer hem vid sjutiden iallafall, jag har ju trots allt fotbollsträning halv sju till nio..

Förra helgen så hade jag ju som sagt en fotbollsturnering, vi spelade sju matcher sammanlagt och gick till semifinal där vi förlorade på straffar.. På lördagen var det även dags för "skoldans" där vi hade jättekul! Tidigare på dagen var det även 2 basketmatcher mellan East och Central igen! Vi vann båda två (igen)!

Halvleksunderhållninh: cheerleaders, dance team, step team, ROTC (highschool militär typ), skolbandet mm!
För ett par år sedan gick James Johnson ut från Cheyenne East High school efter att ha tagit om sitt Senior Year typ 3-4 gånger på grund av allt han gjorde var att spela basket.. I dagsläget så spelar han för Chicago Bulls, och min skola är sjukt stolt över honom. Iallafall, han var hemma i Cheyenne i helgen  och kom och kollade på matchen!
Här är han haha;

källa: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://photos.upi.com/slideshow/lbox/916ecb64e01f640c756be08677821b78/NBA-regular-season-Bulls-vs-Knicks.jpg&imgrefurl=http://www.upi.com/enl-win/916ecb64e01f640c756be08677821b78/&usg=__lwAK2-N7yYka9V52Dbut_9uG_ac=&h=800&w=528&sz=48&hl=sv&start=9&um=1&itbs=1&tbnid=DqDdkt8VBkoLbM:&tbnh=143&tbnw=94&prev=/images%3Fq%3DJames%2BJohnson%2Bchicago%26hl%3Dsv%26lr%3D%26um%3D1

På fredagen så var jag och några kompisar och kollade på Wrestling (brottning), det var mellan East och Central även där. Tyvärr vann Central Varsity över oss, men vi vann Junior Varsity iallafall!
Detta är innan Varsitymatcherna, de presenterar spelarna+deras motståndare.

I helgen såg jag även två filmer; Valentines Day och Dear John. Båda var jättebra, speciellt Dear John. Den var så sjukt sorglig.. Även regisserad av Lasse Hallström! Det är kul att gå på bio och sånt här för det är nästan alltid med någon svensk skådespelare eller så:)

Denna helgen ska jag först på Black Tie Dinner hemma hos min förra värdfamilj tillsammans med 25 andra för att fira en födelsedag, efter det gå och se Avatar (igen!). På lördagen är det inte helt säkert vad jag ska göra än men på kvällen så ska jag och min kompis Ashanda på en av våra kompisars konsert! Kommer bli kul!

Vi hörs!
/Anna


Skrivet i onsdags!

Är hemma och mellanlandar mellan skolan och träning halv sju. Känns som om att det är måndag idag, vet inte varför.. iallafall, snart är det dags för den tredje viktiga/stressiga helgen i rad! Denna gången så ska jag först kolla på wrestling, och kanske bio på fredag, på lördag så har jag en fotbollsturnering att ta hand om, sen är det basketmatcher, och till sist skoldans! På söndag så fortsätter turnerningen, men på måndag så ska jag åka till Albany till en person i Rotarys stuga. Där kommer även Carlo och Haemish vara, två utbytesstudenter. Ska bli en kul helg, med massa sport och roligheter haha!

När jag var i Jackson, Wyoming för ett par veckor sen med alla utbytesstudenterna så pratade ledarna om busresan i Juni som de flesta av oss ska åke med på. Den varar i 15 dagar, och vi kommer besöka dessa ställen:

-Avresa efter distriktskonferensen i Casper,Wy. Start i Denver, Colorado. Mountain travel-South park- Treasure Falls-Hot Springs
-Mesa Verde-Navajo Indian Reservation-Grand Canyon National Park
-Grand Canyon National Park-Arizona desert-Las Vegas
-Mojave Desert- Historic Old Los Angeles
-Beach time @ Huntington Beach-Disneyland/Californa Adventure
-Hollywood-Universal Studios
-Santa Barbara
-Big Sur-San Francisco-group dinner in Chinatown
-Tour San Francisco-SF Bay Cruise-lunch at Hardrock Café- Golden Gate Bridge-Sightseeing & dinner at Wharf
-Free time in San Francisco all day
-Lake Tahoe-Winnemucca,Nevada
-Great Salt Flats-Great Salt lake-Mormon Temple Square- Salt Lake City
-Steamboat Springs
-Raft trip on The Colorado River
-Grand Lake-Trail Ridge Road-Rocky Mountain National Park

Okej, jag vet knappt hälften av alla de här ställena men det kommer bli riktigt kul iallafall
Markerade de ställena som jag känner till sedan innan, och ni också möjligen!


På är det EHS FANATIC DAY i skolan haha! det betyder att man har på sig Eastkläder, ansiktsmålning, och är lite smågalna! Det är även ett pep assembley innan lunch för att tagga till wrestlingmatcherna på kvällen, och East-Central basketmatcherna på lördag!

Vi hörs!
/Anna


State DECA!!

Äntligen hemma efter en lång, lång, lång helg.. Eller ja, jag har väl varit hemma kanske 1 timme varje dag i vaket tillstånd, resten har jag tillbringat på the Holiday Inn, där årets State DECA tävling har hållits. "helgen" började i torsdags med lektioner fram till lunch, sen åkte hela vårt  Chapter (min skolas deca klubb) till ovan nämnda ställe för att tillbringa hela dagen där ända fram till elva på kvällen.
Vi tog två prov i rad, 100 frågorx2! Jättekul var det.. Sen på kvällen så var det dags för min grupps presentation av vårt projekt som vi har jobbat på i flera månader nu. Det gick väldigt bra, måste bara hoppa fram lite i historien; VI KOM ETTA! okej det var utav två, men ändå! Så nu är det min grupp som åker till Louisville, Kentucky i april!!
Iallafall, efter våran presentation så väntade vi nån timme innan "dansen" började. Vi hade iallafall sjukt kul!

På fredagen samlades vi klockan sju för att äta frukost, sen väntade 3 rollspel, ytterligare 2 test, och en hiphop/streetdance show! Långa dagar kan man minst sagt kalla det..

Och idag så samlades vi samma tid, samma plats för att äta frukost, sen väntade jag på min vän Ashanda när hon gjorde sitt sista rollspel. Sen åkte vi hem till henne och åt, lyssnade på musik, och gjorde oss färdiga inför kvällen Bankett och prisutdelning. Vi var tillbaka vid 3tiden för att äta middag(?) och lyssna på diverse tal.
Vi visste redan innan vår presentation att det bara var två projekt i våran grupp (Creative Marketing Project), vilket betydde att det inte spelade någon roll hur dåligt det gick eftersom de två bästa i varje grupp gick vidare.
Men vi blev iallafall sjukt glada när de ropade upp våra namn som vinnare!!


East High School! Vårat Chapter var det största (45 närvarande), och vi vann även lätt mest trofeér!
Dock är bara de som vann priser på bilden..



DECAblazer, min medalj, och en blomma  som vår skola hade som symbol.


Dålig bild från middagen, men en bild iallafall!


Kan knappt vänta tills Nationals i Kentucky, kommer vara mer än 10. 000 decamedlemmar där! Tävlingen håller på i en vecka, kommer antagligen vara varmt, och jag känner på mig att vi kommer ha riktigt kul!!

Imorgon är det SuperBowl Sunday!!

Vi hörs!
/Anna


Jackson

Okej, jag har en del bilder att bjuda på, och det är ju det ni vill ha så...:) :

Dag 1 (torsdag):
Jag blev upplockad av en minibuss vid niotiden på morgonen. Vi var 8 utbytesstudenter i bussen + 3 vuxna (inklusive min "country representative" Bill) och vi hade sjukt kul hela vägen upp. Min klubb har fått en ny utbytesstudent från Australien som heter Haemish. Han är rätt kul han..
'
Vi stannade vid nationalparken Teton på vägen, den ligger precis utanför Jackson Hole där vi åkte skidor. Väldigt vackert var det!


Vi som var i bilen, Niclas från Tyskland, Soraia från Spanien, Angie från Argentina, Alex från spanien, Haemish, Jag, Joyce (Shin yu) från Taiwan, och Regina från Mexico!

Dag 2: Jag, Regina, och Margerita från Italien bodde i samma familj däruppe, de bodde ungefär 30 minuter utanför stan så vi gick upp vid sjutiden och var vid skiduthyrningen vid 8 30. Sen åkte vi skidor hela dagen i ruskigt härliga backar! Vid halv fyra så samlades vi allihop igen och åkte(?) tubing:

Efter det så gick vi runt i Jackson downtown ett tag och kollade runt, sen var det även slädhundsrace! Ja vi åkte inte, tror det var typ SM fast i USA då:) ganska så coolt, var fyrverkerier och så.


Vi blev ganska så kalla efter ett tag utomhus så då gick vi in i en byggnad och kollade på...tjejishockey!


Gruppen som jag åkte mest med, + Carlo (italien) och Niclas. Margerita, Alison (belgien), Tanja (Norge), och Johanna (Tyskland)


HELA gruppen av utbytesstudenter! vi var typ 25 som var där, och hade sjukt kul!


Dag 3:

Finfint väder!
Lördagen var nog den roligaste dagen på hela kvällen, här är en sammanfattning av vad vi hittade på:
-åkte skidor från 9 till halv fyra
-lämnade in skidorna. mina var hur grymma som helst!
-åkte ner downtown till min värdpappas kontor och bytte om
-åkte sen till en liten bowlinghall
-därefter så gick vi till en fotostudio där vi tog kort utklädda till cowboys och så.
-sen gick vi tillbaka och åt pizza, bowlade, dansade, och hade jättekul!
-De som jag bodde med åkte sen hem till familjen där Carlo och Sand (thailand) bodde. Vi kollade på The Hangover, åt tårta (deras son fyllde 18), och pratade.
-Sen hem och stup i säng för att vakna upp vid sju igen nästa morgon och åka hem..


Haha..

Ja, det var nog det mesta, har inga fler bilder så!

Nästa helg kommer också vara hektisk; har State DECA torsdag-lördag, och på söndagen så är det SUPERBOWL SUNDAY!

Vi hörs!
/Anna


RSS 2.0