Massa bilder

som utlovat

Det som jag fick i min strumpa; godis, presentkort från Starbucks och Barnes & Noble, strumpor mm.

Brandi som gör svenska pannkakor på julaftons morgon


Downtown Cheyenne



Såhär såg det ut på julaftons morgon, sol och snö-Härligt!


Vi spelade ett spel som heter Cribbage


Utanför var det.. grått..


Deras julgran



På väg till Snowy



liftarna var läskiga; tvåsitsig utan säkerhetsbom eller stöd att sätta skidorna på..




Lite av backarna


hotellrummet

Dagen före dopparedagen

I skrivandets stund så håller jag på att packa ihop allt jag äger och har här borta för att flytta till min nästa värdfamilj dagarna efter jul. Jag gör allt det här nu eftersom imorgon är det julafton, och då så ska vi fira det på förmiddagen och sen gå på två julfester vi ett och sex, sen på juldagen ska vi upp snortidigt och köra till Glenrock för att fira jul där! Den 26 och 27 kommer jag åka skidor (antagligen) med min nya familj, och sen när vi kommer hem så ska jag flytta in där. Kommer bli kul, jag kommer ha hela källaren för mig själv!

Igårkväll så började det snöa rejält, precis lagom innan jul sådär. Har kommit på en sak; det har bara regnat kanske två gånger sen jag kom hit!

Om 20 minuter är det julafton hemma hos er, jag får vänta i 7 timmar och 30 minuter..


Haha min rotarykavaj (som alla utbytesstudent får innan de åker av sin rotaryklubb)! Den börjar fyllas på med pins och annat, har över 40 pins och även biljetterna från min första footballmatch och baseballmatch någonsin.
På baksidan har jag mitt första "letter" och volleybollpin:


Såhär ser det ut från vardagrumsfönstret just nu; blåser inte så jättemycket nu!

Ganska så fint är det iallafall!

Har inte så mycket mer att skriva nu, återkommer så fort jag kan efter jul med massa bilder och saker att berätta!

God jul på er allesammans!
Vi hörs!
/Anna


Bilder från när vi åkte runt bland husen tidigare ikväll






Cowboy joe (University of Wyomings maskot)



Vet att bilderna är väldigt suddiga..Men det är iallafall nått!

/Anna

Helgen

Nu har jag haft jullov i två dagar, och det känns så skönt att inte behöva koncentrera sig på skolan och att inte behöva gå upp så tidigt varje dag:) Båd i fredags och igår kväll så har jag varit på olika middagar. I fredags kväll så var jag, Billie och Brandi bjudna hem till en rotarian som bor en bit utanför stan i ett jättefint nybyggt hus. Vi åt mexikansk mat såsom  som amerikanarna är väldigt förtjusta i. Vi stannade där hela kvällen och pratade osv.
Igårkväll så var vi hemma hos min Conselour Lily på ett christmas party. Vi åt chili med cornbread, och massa annat. Efter maten så öppnade vi julklappar. Alla tog med sig en julklapp var, och i varsin ordning så fick man välja en och öppna den, eller stjäla någon annans. Det blev en hel del skratt eftersom ingen hade köpt en allvarlig present; tillexempel så fick jag första gången tallrikar som det stod "Happy 25th Anniversary" och en stekpanna som man kunde steka små hamburgare på. Turligt nog så stal Lily den presenten, så jag fick välja en annan..

 Förövrigt så vann University of Wyoming matchen mot Fresno State, matchen i New Mexico som vi skulle åkt och kollat på! De vann på övertid, tänker inte ens försöka förklara hur deras regler är vid övertid, är så komplicerat!

I torsdags så var jag först i skolan förstås, sen åkte jag med George ( som är fd. president och district governor i Rotary, och även min kompis Emilys morfar) och hans fru till LCCC ( Laramie County Community College) för att hjälpa till med lite saker där. När jag kom hem igen, så var jag bjuden på ett 80's party som min vän Amy hade. Det var jättekul, alla var utklädda förstås, och vi åt mat och hade kul.


Wyomings flagga!

Imorgon kommer jag kanske få åka skidor! Hoppas på  det, är bland det bästa jag vet så..

Vi hörs!
/Anna

juljuljuljul

Har äntligen kommit iväg och fått lite julhandling avklarad! Har alla presenter till Billie och Brandi nu, och alla kompisarna här också vilket är väldigt skönt. Det är bara två dagar i skolan kvar nu, eller en och en halv faktiskt!
Och tyvärr så har planerna ändrats, vi ska inte åka till New Mexico pga av att de andra inte kunde åka osv.

Hade ett av mina två prov den här veckan idag, gick bra! har 89% i den klassen vilket är 1% från ett A så vill verkligen få upp det. Men min lärare sa att det bara är så lågt eftersom jag missade en hel del lektioner på grund av volleybollen för några månader sen så det kommer lösa sig!
Höstterminerna i High School går ända till den 22 Januari eftersom om de hade slutat vid jul så hade vi fått en mycket kortare hösttermin än vårtermin! En sak som är sorglig är att vi börjar skolan igen den 4 january, vilket är alldeles för tidigt enligt de flesta! Men vi har många fler lediga dagar senare så det jämnar ut sig.

I söndags så var vi på en körkonstert med all körerna i stan; East High School, Central High School, LCCC choir, Chamber singers, the capital chorael, och en barnkör (10-15 år). De sjöng julsånger, allihop tillsammans. Det var jätte coolt, helt sjukt vad duktiga alla är.


I torsdags så kom min kompis Adam hem från college, och idag så kommer hans syster Amy hem också vilket är jättekul! Har inte sett dem på 4 månader..

Var på jullunch med Rotary idag, det var jumat, eggnog (inte gott enligt mig!), kör som sjöng julsånger, och allmänt julmysigt. Fick även två julklappar, en från Rotary och en från Lily, min counselor. Har inte öppnat dem än dock, det ska jag göra på julafton!

1st: 7-7:43
2nd: 7:50-8:33
3rd: 8:39-9:22
4th: 9:28-10:11
5th: 10:17-11

Så ser våra halvdagar ut; jag har 2nd-5th så jag börhar 7:50 och slutar 11! Vi har alla lektioner som vi brukar förutom att de är 40 minuter istället för 1 timme och 20 minuter!
Min uppsats har blivit flyttat till efter jul, vilket gör att det har varit lättare att fokusera på de andra sakerna jag har att göra!

Vi hörs!
/Anna

kort inlägg

 Vilken skön dag det har varit hittills, var och åt frukost på ett ställe som heter Country Buffét, där man får äta hur mycket som helst! Jag blev förstås mätt direkt, och är det fortfarande 7 timmar senare!
Annars så har vi bara varit hemma idag hittills, ikväll så ska vi dock på en julkonsert! Kommer bli mysigt:)
Har skrivit en hel del på min uppsats idag också, sista inlämningsdatum är på torsdag men vi hoppas att vår lärare kommer flytta det till efter jul! Skulle vara jätteskönt eftersom jag har två prov den här veckan att fokusera på också!

Den 18 december så ska vi, och några andra familjer som vi känner åka till New Mexico för att kolla på ett "bowl-game", mellan University of Wyoming och Fresno State. Därför kommer jag missa den sista halvdagen av skolan i år, men det gör inte så mycket eftersom då spelar de spel och tar det lugnt; och slutar vid 11! Vi kommer tillbaka dagen efter, och då är det bara ett par dagar kvar till julen som vi kommer fira i Glenrock, Wyoming med Brandis familj. Vi åker dit över dagen bara, fast vi öppnar ju förstås presenterna den 24, precis som hemma!
I och med att vi åker till New Mexico så har jag besökt min sjätte stat:

Wyoming, Idaho, Colorado, Nebraska, Arizona, Illinois (mellanlandade i Chicago, så jag tänker räkna med den, även om det inte räknas egentligen vad jag har hört), och snart New Mexico då!
Hoppas jag hinner besöka så många som möjligt!
På bussresan i juni med Rotary så kör vi till den västra sidan; Los Angeles, San Francisco m.m!

Vi hörs när jag har mer tid till att blogga, vilket inte är just nu..!
/Anna


två veckor kvar till jul!

Jag längtar ju så! Jul är jämt så mysigt.. Vi satte ju som sagt upp julgranen vid Thanksgiving, och här är resultatet
Färglatt!

Det är massa snö ute också, förra veckan var det minus 15 celsius ungefär, och det har bara blivit lite varmare men fortfarande minus dygnet runt typ..

I november så fick vi en uppsats att skriva, med inlämningsdatum den 17 december. Alla Seniors skriver den här uppsatsen i sitt sista år i High School. Den är en research-uppsats, så man måste ha massa källor och så vidare. Min är om Obama skulle ha förtjänat sitt fredspris (Nobel) eller inte. Man har en åsikt, sen ska man prata om den "andra sidans" argument och varför de har fel och så vidare. Väldigt intressant, men väldigt svårt!!
Den här har jag jobbat med så mycket, och jag börjar snart bli färdig! Har en vecka på mig att få ihop allt till en intressant, välskriven, gärna högsta betyg uppsats...

Imorgon är det fotbollsmöte på skolan inför vinterns aktiviter och hur säsongen kommer se ut! Fotboll är bland det bästa jag vet, och att inte har kunnat spela på 4 månader gör mig väldigt peppad inför de kommande månaderna.

Imorgon kväll så har vi två saker på gång, först och främst så har några vänner och vi en julfest som vi ska gå på såklart, sen har även Billies jobb en julfest som vi ska titta förbi lite snabbt.

Annars i helgen så ska jag jobba lite på min uppsats, umgås med mina vänner och Billie och Brandi, och bara ta det lugnt!

Billie och Brandi ikväll när jag lagade lite svensk mat; köttbullar, hasselbackspotatis, och julmust! Fast det sista lagade jag dock inte.. De tyckte det var jättegott iallafall!

Här är mina vänner som också är utbytesstudenter. Fotot är från förra helgen, länderna som är representerade här på bilden är : Brasilien, Argentina, Equador, Thailand, Australien, Chile, Frankrike, Slovakien, Italien, och Spanien!


Våra strumpor, över öppna spisen såklart:)

Måste gå och lägga mig nu,
Vi hörs!
/Anna

Mycket på gång i helgen

Min helg har varit allt annat än lugn! I fredags så jobbade jag på skolan med Black and Blue Friday,- vi hade rea på alla kläder och sånt hela dagen från 6 30 till 18 30, så jag var där vid sex på morgonen för att ställa upp alla saker! Vi sålde jättebra, jag hade även både första och andraplatsen ; sålde för 183 dollar till en kund och 176 dollar till en annan! Ganska så coolt! jag jobbade även där min första lektion, 8.30 till 9. 50 eftersom då har jag Business Marketing och min lärare jobbade med rean så hela klassenn hjälpte till.
Sen hade jag Sculpture, och sen jobbade jag på lunchen också.

Vid fem så samlades nästan alla utbytesstudenter i distrikt 5440 (delar av Colorade, Nebraska och Wyoming) i Cheyenne för att äta chinamat, gå runt i vårt "mall", och prata. De var här för att hjälpa till med intervjuerna på lördagen med nästa års utbytesstudenter som ska härifrån till olika länder. Vi pratade om våra egna länder, hur utbytet går till, och hjälpte till i största allmänhet. Det var jättekul att få träffa alla kompisarna igen, det är flera som kommer åka hem nu i december eller januari ( de har redan varit här i ett år), vilket betyder att de inte kommer åka med till Jackson Hole, Wyoming, i januari där Rotary har en skidweekend..





Igår kväll så gick jag och en kompis och såg 2012 äntligen! Har velat se den sen den kom ut..
Jag älskar komceptet när man är fast någonstans (Locked Room) och måste ta sig därifrån, såsom "Lost", Tio små negerpojkar-Agatha Christie, 2012, Cast Away, osv.
Det är så spännande på något sätt..

Idag så ska jag, mina vänner Ashanda och Hailey jobba på vårat DECAprojekt, sen halv sex så ska vi jobba på Dillard's som är en gigantisk kedja, med DECA. Vi ska slå in presenter och så, kommer nog bli kul!

Snart är det jul, jag längtar så.. 18 dagar bara!

Vi hörs!
/Anna

RSS 2.0