basket med mera

Jösses vad det blåser ute! Det är såna här dagar som man förstår att man faktiskt bor i Wyoming!
Idag är det även Davids (värdpappa) födelsedag, vilket han har firat genom att vara på jobbet hela dagen, men vi ska äta middag ikväll tillsammans iallafall haha. 
Hela veckan har vi haft Finals, vilket betydde att vi hade 2-3 lektioner om dagen. Det var väldigt skönt! Mina test gick bra iallafall, sen får vi se vad jag får för betyg. 
I fredags  så var några kompisar över och spelade guitar hero hemma hos mig, har hela källaren för mig själv inklusive xbox och projektor, så det är helt klart coolt att spela på en så stor skärm!

 


Igår så var det basketdags! East (min skola) mötte Central (den andra skolan i stan, vi är stora rivaler), både tjejerna och killarna. Det var sjukt kul och spännande.

Matcherna hölls till förmån för bröstcancer, så spelarna och våra cheerleaders hade rosa på sig, även vi i publiken.
Vi vann båda matcherna, tjejerna med över 20 poäng och killarna med 10!

Under matchen.

Sen på kvällen var det dags för mig att spela helgens fotbollsmatch i Fort Collins, CO. Matchen började halv elva på kvällen, jag var heltrött! Vi förlorade iallafall, igen haha..

Imorgon så börjar skolan igen, med 100% i alla klasserna, och en helt ny termin.
På torsdag och fredag kommer jag dock vara borta, jag ska åka till Jackson Hole som ligger i norra Wyoming och åka skidor tillsammans med de andra utbytesstudenterna i mitt distrikt. Det kommer även komma med en ny, som är i samma klubb som jag, han är från autralien och kom nu i veckan. Han stannar från Januari-Januari, medans jag stannar från Augusti-Augusti. Eller ja, kommer åka hem någon gång i juli men jag kan stanna i exakt ett år på grund av mitt viss går ut då.
Det kommer bli kul att träffa alla igen!

Vi hörs!
/Anna

Min resa till Seattle i bilder!


Fullpackad flygplats, tog en timme att gå igenom all säkerhet osv. Väl vid gaten så åt vi middag och väntade på att flyget skulle starta vid sjutiden. Det tog 2 och en halv timme att flyga till Seattle, sov mest hela resan vilket var skönt. Väl framme så hämtade Willi och Jon (värdsyster+man) upp oss och mat, och sedan så körde vi David och Becky till deras lägenhet, medans jag skulle sova hemma hos Willi.


På fredagen så åt vi frukost på ett coolt ställe som hette Joe's tror jag. Efter det så åkte vi Downtown för att besöka Pike Place Market, en marknad som är öppen varje dag hela året. Det fanns frukt, grönsaker, blommor, smycken, fisk m.m. Såg även skylten ovanför som jag tyckte var lite lustig.


Det regnade även nästan konstant när vi var där, dock inte på lördagen då vi åkte skidor. Men iallafall, på fredagen så gick vi även en "underground tour" av Seattle, vilket innebar att vi gick runt nere i underjorden och tittade på hur det såg ut innan en stor brand eldade upp vissa delar av staden, och de byggde sedan upp hela staden ovanpå helt enkelt.



Efter det så gick vi och åt asiatisk mat på ett ställe som heter Wild Ginger. Supergott!


På lördagen så åkte jag, Willi och Jon skidor på ett ställe en och en halv timme utanför Seattle som heter Stevens Pass. Helt otrolig snö, och sjukt bra backar! Åkte mest svarta, och dubbelsvart eller vad man ska kalla det. Jon är riktigt duktig på skidor, gjorde massa tricks och sånt.

Det var jättefint! Även vädret var hyggligt, i början sol, sen blev det molning och lite kallare..


På söndagsmorgonen så åt vi svenska pannkakor som jag och Jon lagade. Willi hittade lingonsylt i mataffären, och inte vilken lingonsylt som helst utan den som finns hemma i Sverige också! Blev helt paff när hon kom hem med den..


Cool bild på skyskraporna, lyckades även få in en bild på en volvo haha!¨

På söndagen så åkte vi till Ballard, ett ställe som är bebott av många svenskar, och har svenska affärer och så vidare. tyvärr så fanns det inte så många kvar jämfört med 10-15 år sedan enligt David. Men vi besökte även en "farmers market":




Sen flög vi hem efter en grekisk lunch. Vi var hemma i Denver vid sjutiden på måndagen, på bilden ovanför så kan ni se hur flygplatsen ser ut på natten, coolt! Inte min bild (http://www.ce.ntu.edu.tw/photo/spatial/spa4bThe%20Denver%20International%20Airport,%20Denver.jpg)

Nu måste jag fortsätta plugga engelska!

Vi hörs!
/Anna

basket

Kom precis innanför dörren från träningen, är så himla kul att kunna spela igen.. Vi har oftast några övningar (typ dribblingar och passningsspel) innan vi spelar matcher. Det är tjejer från typ 8th grade upp till min ålder, så det är olika nivåer men det funkar fint.
Någonting jag verkligen inte gillar är att komma hem från en träning och inte vara helt slut.. Så nu funderar jag på att springa lite på löpbandet innan jag går och lägger mig eftersum jag fortfarande har en hel del energi kvar av någon anledning.. Ja ja.

Vi förlorade matchen i lördags med 6-2, de gjorde 4 mål de allra sista minutrarna (nej jag var inte målvakt haha:) ) Vi spelade inomhus på konstgräs, vilket satte sina spår på mina knän..

Nej nu ska jag sluta prata om fotboll! Byter ämne till basket istället!

Var och kollade på när East spelade både på fredagen och lördagen, de vann båda två! Ena mot Green River och den andra mot Rock Springs.


Straff


uppvärming..

Nästa vecka har vi bara tre dagar skola eftersom på måndag är det Equality Day ( Wyoming kallas också Equality state, så de har en dag ledig för att fira det.. antar jag..) och på tisdag har vi studiedag.
Kommer komma hem från Seattle på måndagen, och på tisdagen har jag inte så mycket planerat förutom att "leka" med min kompis.

Vi hörs!
/Anna


Fotboll och filmer

Är hemma från skola, träning, och middag ute på Texas Roadhouse nu, så nu ska jag allt blogga! Även om jag inte har gjort så mycket sen sist så finns det väl något att skriva om..
Har tränat varje dag, och kommer såklart fortsätta med det för att kunna vara i så bra form som möjligt innan "den riktiga fotbollen" börjar i mars. Fram tills dess så tränar vi inomhus varje måndag och torsdag, och löpning och fys på tisdagar och torsdagar. Är jättekul att spela igen, har längtat som sjutton som ni kanske har märkt..

En sak som jag har märkt att jag har börjat göra mycket mer än i Sverige är att kolla på bio, antagligen för att det är sjukt mycket billigare och de nya filmerna kommer ut snabbare här. Att kolla på bio kostar antingen 8 dollar (ca 60 kronor), eller 1 dollar(7.50 kronor) beroenda på var man ser den haha! Iallafall, här är de som jag har sett hittills:



Bäst var nog 2012, även om den inte var särskilt verklighetstrogen så var den sjukt häftig!

Imorgon är det fredag vilket betyder: Äntligen Helg! Eller ja, först skola från 8.30 till 15. 30 förstås..
Sitter och lyssnar på lite Coldplay för tillfället, ska göra de sista läxorna strax.

Har första matchen nu på lördag i Fort Collins som ligger 45-60 minuter bort. Är med i en Indoor Soccer Leauge där tillsammmans med några andra spelare, kommer bli kul!
Jag har inte så mycket mer att skriva, och David vill att jag går upp och kollar på årets sista college football match, Texas (som jag såg när de spelade mot University of wyoming, rankade 2a i hela landet tror jag) mot Alabama..

Vi hörs!
/Anna

Orkar inte...

Jag hade tänkt blogga nu efter träningen, MEN: Jag orkar helt enkelt inte. Har fått för lite sömn de senaste dagarna pga träning och läxor, så jag bloggar imorgon efter fys+löpningen direkt efter skolan istället.
Kommer ägna ganska mycket av min tid nu åt läxor och plugg inför våra Finals som vi har den sista veckan av terminen (som slutar den 22 januari), de är rätt viktiga och svåra så. Sen är det ju fotboll varje dag också...
Vi hörs!
/Anna

jullovet

Jag tror att jag hade bland den roligaste nyårsaftonarna jag har upplevt i år(förra året)! Jag var tillsammans med min vän Amy och Dawn på en nyårsfest hemma hos en av deras vänner, och vi hade jättekul! På tolvslaget så satte de på låten Boten Anna med Basshunter för min skull haha! Den är ju trots allt svensk, även om den var populär för några år sen hemma i Sverige så gillar de den här fortfarande..

Skrev precis klart min uppsats om Obama och nobelpriset, äntligen! Har varit den svåraste uppsatsen jag någonsin har skrivit tror jag..

Här är lite fler bilder från när vi var i Snowy Range i början på denna veckan;


Jag utanför stället som vi bodde på, har på mig min tjusiga mössa som jag fick i julklapp av en rotarian!


Vi som var där; Jordan Evans (min värdbror!), Jordan Lee, Adam, Amy, jag, och Tom! (+David och Becky som är mina nya värdföräldrar!)



Redo för att åka skidor!

Vi ska antagligen åka dit någon mer gång i Januari!

Något väldigt spännande som jag kommer åka till snart är Seattle, Washington! Vi åker dit den 14 och kommer hem den 18 januari. Där bor även min värdsyster Willy, så det ska bli kul att träffa henne också.

Iiiiiiih på måndag så börjar fotbollen!! Eller ja, inomhusfotbollen!! Är så spänd på att få spela igen, har inte spelat sen i augusti nu så..

Har inte så mycket att skriva, lovet har flygit förbi med en massa sovmorgnar haha! Har även skrivit på min uppsats, ätit, gått promenader, och helt enkelt kommit tillrätta här i mitt nya hem.

Vi hörs!
/Anna

RSS 2.0