Första skolveckan

Hoppas allt rullar på bra där hemma! Det är väldigt kul att läsa era kommentarer både här och på facebook!
Dagarna går mycket snabbare nu när skolan har börjat och träningarna är jätteroliga. Det är stora skillnader på våra skolor, och här kommer de om jag har upptäckt hitills.

  • Alla lektioner börjar och slutar samtidigt, hela dagarna.
  • Dagen är uppdelad i 5 perioder, den första börjar 7.00. De som har 10 ämnen har alla fem perioderna, och man har hälften av sina klasser ena dagen sen andra hälften nästa dag och så rullar det på. Jag har åtta ämnen vilket betyder att jag börjar 8.30 med period två och slutar 3.30 efter period 5. Det är komplicerat jag vet men man lär sig!
  • Skolandan är väldigt viktig.
  • Än så länge så är det slappt på lektionerna, hoppas det blir lite mer avancerat snart...
  • De flesta går runt i flip-flops.
  • Man har 7 minuters rast att ta sig till nästa lektion. Efter fyra minuter ungefär så ringer en klocka i hela skolan och då bör man vara vid sin lektionssal. Sedan ringer klockan två gånger till, andra gången så är det bråttom, och den tredje är det väldigt bråttom! Sedan ringer klockan när lektionen slutar, och ingen klass får gå ut tidigare.
  • Det finns poliser på skolan av någon okänd anledning.
  • De yngre ser upp till Seniors.
  • Nästan hela skolan samlas när det är match och hejar fram skollaget.
  • Ungefär 4 femtedelar av eleverna har körkort och bil.

I helgen har det varit en Volleybollturnering här i Cheyenne som min skola och Central High School har hållt i. Vi har spelat sammanlagt 7 matcher varav fyra var i fredags. När man är med i Varsity Team i vilken sports som helst på skolan så får man ledigt från skolan för att åka på matcher och liknande. Vi vet inte riktigt hur det gick till men vi förlorade sex utav matcherna i tredje set med ett fåtal poäng bara. Jag håller med min coach och lagkamrater om att vi egentligen hade det bästa laget där, men inte fick det att funka riktigt. Vi vann iallafall den viktigaste matchen som var mot Central!


Baksidan av våra träningst-shirtar.


Go Thunderbirds!

Igår så följde jag med en kompis familj till Fort Collins som är en stad 45 minuter bort. Där så åt vi Mexikansk mat, gick runt i stan och hälsade på deras släkt. En av deras släktingar hade en tandemcykel som jag och min kompis Adam var tvugna att testa! Det var jättekul


/Anna


Fullt upp!

Det har hänt en hel del saker sen jag skrev sist, ska försöka att nämna de flesta! Den största måste nog vara igår när vi for till Denver för att kolla på Baseball. Det var en av de coolaste sakerna jag har upplevt! Denver är en relativt stor stad med 2 miljoner invånare, och då måste man givetvis ha ett baseball-lag som matchar dess storlek. Matchen var mellan topplagen Colorado Rookies och San Francisco Giants. Jag kom fram till ganska så snabbt att baseball är en ganska så komplicerad sport. Man spelar vanligtvis 9 omgångar (innings) per match, men om det är lika efter nio omgångar så fortsätter man med en i taget tills ett av lagen vinner en omgång. Igår stod det 1-1 efter 9 omgångar så de fortsatte ända till 14, i vilken Colorado gör en grand slam och vinner med 6-4! Billie berättade att det var den bästa matchen han sett!
Det är svårt att förklara hur sporten går till eftersom jag bara lärde mig ungefär hälften av reglerna. Tog massa bilder som finns längre ner i inlägget!

I söndags så var jag, Emily och Santiago (som var utbytesstudent från Argentina förra året som har flyttat tillbaka hit för att gå på College) på bio. Vi såg The Time Travelers wife som var bra men väldigt sorglig. Ska inte berätta handlingen eftersom den nog kommer till Sverige snart.
På kvällen efter bion så var jag bjuden hem till min Conselour, alltså rådgivare ungefär, på middag. Det var väldigt trevligt, det vara inte bara jag och Lily där utan hennes bror och flickvän och deras barn, Lilys make och Megan som jag inte var säker på hur hon var släkt med dem. Vi åt indisk mat vilket var jättegott!

När man är ny på East High School måste man vara med på Link Orientation för att lära känna varandra och se hur skolan fungerar. Även vi utbytesstudenter var tvugna att gå, så idag gick jag upp kvart i sju och vandrade iväg till skolan och anslöt mig med fler hundra andra eleverna som är nya på skolan i år.
Vi lekte lite lekar allihop tillsammans innan vi bildade små grupper och vandrade iväg till olika klassrum.
Där så lekte vi ännu fler lekar, åt godis, pratade om lärarna och skolan och så. Den delen av dagen var rolig, den andra delen var lite halvkul eftersom det var mer personligt när vi var i små grupper för då kunde fråga ledarna om våra schemata, och om hur rutinerna på skolan är.

Annars har jag spelat volleyboll varje dag, och det är fortfarande väldigt mycket roligare att spela med The Varsity Team!

Idag är "the last day of freedom", och känns lite sorgligt men ändå roligt eftersom då kommer dagarna vara ändå mer fyllda med aktiviter än de var innan!


Dippin' dots, the future of Ice cream! Sjukt god glass i form av små bollar.


The field. 27 tusen åskådare


Vinst med 6-4 genom ett Home Run i 14 omgången!

/Anna


Bilder!


Huset.


Huset igen.


Jag och Brandi spelar Rock Band.


Här är en bild på Cheyennes bibliotek som blev utsett till det bästa i USA 2008 tror jag att det var.


Det här är "Devil's Tower" som ligger i Wyoming. Billie och Brandi ska ta med mig dit någon gång i höst.


/Anna

Volleybollträning flera gånger om dagen

Nu har det gått en vecka sen jag kom hit, och vilken vecka det har varit! Dagarna har varit fyllda med volleybollträningar, minigolf, shopping, besök hos vänner m.m. Mellan volleybollträningarna ( 10.30-13.30) så har jag gått hem, ätit lunch, tagit det lugnt för det mesta, och laddat om till nästa träning. Första träningen i måndags var inget vidare, det var inte alls som jag hade föreställt mig eftersom de inte kunde hitta ett av mina papper så fick jag sitta och kolla på hela första träningen, men sen när jag kom tillbaka efter lunch så fick jag spela med Freshmen, alltså de som börjar på skolan i år som är 14 tror jag vilket inte var sådär jättekul. Det har jag fortsatt att göra ända tills nu eftersom de som är i min ålder är superduktiga om man jämför med Freshmen. Men idag så fick jag en glad nyhet, coachen för de i min ålder frågade om jag ville fortsätta där jag var nu eller flytta upp ända till "the Varsity Team" (de bästa i min ålder). Han sa att jag skulle få spela lite grann men även hjälpa honom. Jag tackade givetvis ja till det förslaget för det skulle bli lättare för mig att lära känna de i min ålder som jag kommer gå i skolan tillsammans med.
Från och med imorgon så har vi bara en träning om dagen, som är på eftermiddagen vilket betyder att jag kan sova lite längre än till 06.45 som jag gjort de senaste dagarna.

Igår var jag, en av mina värdfamiljs bästa vänners dotter och tre av hennes vänner och spelade minigolf. Vi hade jättekul!
Jag vann en säker seger med 15 slag upp till tvåan.

Efter sista träningen idag gick vi hem en timme ungefär innan vi var tvugna att vara tillbaka på skolan igen för att samlas allihop innan vi gick ut och sålde typ rabattkort till grannar. Jag och tre andra tjejer åkte och försökte sälja våra kort, men tillsammans sålde vi två stycken. Det var otroligt svårt att sälja korten för alla lagen på skolan och på den andra skolan i stan har likadana kort och vi var tydligen sena med att försöka sälja våra eftersom alla redan hade köpt.

Jag kommer lägga upp lite bilder imorgon eller så, min kamera måste bara laddas först!

/Anna

Mycket att göra

Förra inlägget skrev jag egentligen flera timmar innan det kom upp på bloggen, tror att jag bara hade råkat spara det och inte publicera det.. Ja ja, nu tänkte jag iallafall skriva lite mer om vad som har hänt de senaste dagarna och vad som ska hända.
Igår var en fullknökad dag, vi åt frukost och åkte sedan till en affär och Brandi och Billie köpte en mobil till mig(kommer bilder längre ner), och sedan åkte vi och handlade mat eftersom de inte har så mycket hemma för de äter både lunch och frukost på jobbet..
Efter allt shoppande så åkte vi hem och lastade av allting och åkte sedan in till Cheyenne för att kolla på en konstutställning. Det var en tävling mellan de olika utställarna, och de hade bara två veckor på sig att måla en eller flera tavlor, men motivet var tvunget att vara hämtat från Wyoming. Vi fick rösta på vilken tavla vi gillade mest, och den som jag och brandi röstade på köpte Billie!
Senare på eftermiddagen åkte vi på en picknik med Brandis jobb. Vi skulle ta med oss vattenmelon och kakor till efterrätt, men eftersom våra Chocolate Chip Cookies blev misslyckade så stannade vi till på vägen och köpte istället;)

På pickniken så kastade jag min första hästsko. Antar att ni inte har någon aning om vad jag pratar om men det är en lek som man ofta leker på picknikar och liknande i usa. Man är två i varje lag, och planen är som två små sandlådor med en liten stolpe mitt i. Det är ungefär tio meter mellan sandlådorna, och man har två hästskor var som man kastar och ska försöka träffa så nära stolpen som möjligt! Mitt lag vann, fast jag fixade bara två av tolv poäng! Kanske inte så duktigt men det var ju trots allt bara första gången!

En av mina värdföräldrars vänners dotter tog med mig till ett ställe inne i cheyenne på kvällen för att visa mig var man köper wyomings godaste glass ungefär! Den var jättegod, fast jag åt inte glass då utan en milkshake!
När vi kom hem igen så gick vi över till en av Emilys vänner som också varit en utbytesstudent, fast från
 Argentina. Nu är han tillbaka här för att gå på College i Laramie som ligger en bit härifrån. Vi kollade i vilket fall på Little Miss Sunshine och åt popcorn. Efter en halvtimme ungefär så gick dvd:n sönder så Emily skjutsade hem mig istället. Jag är en aning avundsjuk på henne eftersom hon är 16 och har körkort och bil!

Idag ( söndag) så ska vi snart åka in till biblioteket för att skaffa mig ett lånekort. Annars så har vi inte så mycket planer än men det kommer säkert snart!
Imorgon så börjar volleybollträningen! Nu innan skolan börjar så tränar vi två gånger om dagen. Mitt på dagen är vi "lediga" i tre timmar så då ska Emily och hennes vän ta med mig till "the Mall"  och äta lunch och shoppa.


När vi åkte till picknike så var det strålande solsken och varmt, men när vi började spela så blev det superkallt och började sedan regna så jag fick låna brandis jacka! (Ja bilden är en aning uppställd..)


Min nya mobil! Ett ganska så suddigt kort men bättre än inget..


När vi var på väg till butiken där vi köpte min mobil så stannade vi till vid en djuraffär.
De hade jättesöta valpar, men det var ändå ganska så hemst eftersom de var instängda i burar....

Har även fått en god nyhet att jag ska stanna här hos Billie och Brandi ändå till jul eftersom min andra värdfamilj inte är klar än, men min tredje är!


Flygresan och första dagen i USA

Har haft lite svårt att uppdatera eftersom vi flög hela dagen igår, men nu har vi iallafall fixat så att internetet funkar på min dator!

I förrgår körde vi (Pappa, Jeannette, Carro och jag) upp till Stockholm där jag tillsammans med ungefär 35 andra utbytesstudenter skulle sova över för att sedan igår flyga till USA. Jag sov i samma rum som en tjej som heter Ida Asp, och vi och två andra tjejer låg och kollade på The Notebook i datorn senare på kvällen efter informationsmötet.
På mötet gick vi igenom allt som hade med flygresorna och det att göra. Sen efter det fick vi fika och sen fick vi göra vad vi ville!

Eftersom vi var så många som skulle till USA/Canada så var vi tvugna att åka i tre omgångar med buss till Terminal 5 på Arlanda. VI hade (o)turen att få åka med den sista bussen som gick halv åtta, fördelen var ju att vi kunde sova längre, men däremot så fick vi stå i kö till incheckningen i evigheter istället.
Vi flög allihop tillsammans 10.15 till Chicago för att sedan dela upp oss. Flygturen dit tog 9 timmar, och i och med tidskillnaden så landade vi kvart över tolv (på dagen)lokal tid. Även om planet till Denver inte gick förrens fem timmar senare så hade vi inte jättemýcket tid till att gå runt på flygplatsen eftersom vi skulle hitta rätt terminal och gate och sen gå ombord på planet en stund innan avgång. Vi hann iallafall äta och byta om till lite snyggare kläder till ankomsten till Denver, Colorado och våra värdfamiljer. Det var jag, Ida, Veronika som vi kollade på film med dagen innan och Oskar från Åre som flög tillsammans till Denver. Det var väldigt skönt att slippa irra runt själv i Chicago och leta efter gaten t.ex. .

Av någon anledning så landade vi en halvtimme för tidigt, men som tur var så var Billie och Brandi redan där. Vi gick till bagageutlämningen tillsammans och hämta ut mina två väskor som måste ha vägt för mycket, men ingen sa något om det så det var nog lugnt:)
Båda väskorna var välbehållna, och även min dator som låg i den ena. Var lite rädd för att de skulle vara väldigt oförsiktiga med väskorna som de brukar men ingen fara på taket!

Både Billie och Brandi är jättetrevliga, och deras hus väldigt fint! Jag har ett eget rum och toalett, och är ensam hemma för det mesta eftersom de båda är advokater och jobbar väldigt mycket. De kommer hem vid 5 och halv sju på kvällen, alltså relativt snart eftersom det är tidsskillnad på 8 timmar så är klockan 15 18 nu när jag skriver det här.

I morse så var jag och Brandi på en hälsokontroll som man måste genomgå för att få utöva High School-sporter. Jag fick även ta TRE sprutor, mot Hepatit A och B, och mot Meningitis, vilket jag inte hade någon aning om och inte Brandi heller. Det var doktorn som berättade att man var tvungen att vara vaccinerad mot Hepatit B för att gå på High School och college i USA, och de andra två rekommenderade han att jag skulle ta så vi körde alla tre på samma gång! Fast dock inte i samma arm...

Efter hälsokontrollen så gick vi till Starbucks och fikade innan mitt möte som jag hade på skolan. På mötet så pratade vi med en lärare om vilka ämnen jag ska ha i höst, och vi kom fram till att bara jag bara skulle välja ämen som jag verkar tycka vara roliga. Därför valde jag Art, Speech, Fashion Marketing, någon slags typ hemkunskap, Drama, American History, Health Care, mfl.

Billie och Brandi har berättat om några av de sakerna som vi kommer besöka under min tid hemma hos dem, och det är bland annat Devil's Tower, kanske Yellowstone, Baseball,-Hockey,-Fotboll,-Amerikansk Fotbollsmatcher, Denver och så ska jag få åka med några av deras vänner och åka skidor några gånger, eftersom Billie och Brandi själva inte kan åka skidor. Det är kul att de är så engagerade och vill ta med mig på så mycket som möjligt!

Här två bilder, en på Tulsa och en från Arlanda.

Tulsa
Hunden i huset, en golden retriever.


Ida till vänster och Veronika till höger på Arlanda.


Lite bilder från festen!

Här är lite bilder från avskedsfesten tidigare ikväll, jag kommer skriva lite mer om vad vi gjorde och så:


 
Lisa och johan, och Eric och Johan i bakgrunden tar det lugnt.


En skadad Nicco efter 10 minuters brännbollspel.

 
TränarTomas ser lite småslug ut.


'
Max, Ann-sophie, Rebecca och Linnea vid hamburgerbordet.

Som sagt, mer om festen imorgon.

Vi hörs,

Anna


Inte många dagar kvar..

Om nästan exakt en vecka så sitter jag i bilen på väg till Brandi och Billie's hus, Cheyenne, Wyoming! Spännande!
Det är en hel del saker kvar att förbereda med packning, presenter till familjer och allt, och ovanpå allt det så ska vi ha avskedsfest här hos pappa på lördag och avskedsmiddag hos mamma på söndag! Det kommer bli roligt eftersom det kommer så mycket olika personer, fotbollslaget, släkten, kompisar från klassen mfl. är bjudna så det blir en hel del folk.

Idag var jag och pappa och inhandlade lite saker till resan m.m. Vi köpte presenter familjerna jag kommer bo hos i form av lite olika svenska saker såsom Mamma Mia!-filmer och Ahlgrens Bilar m.m.

För er som inte har sådär jättebra koll på var Wyoming och Cheyenne ligger så har jag lagt upp en karta här:



Den lilla röda pricken är Cheyenne som även är huvudstaden i Wyoming.


Vi hörs!

Anna


RSS 2.0