Hemma igen!

Nu är min 5-dagarshelg snart över, och jag är nästan lite glad över det! Vill tillbaka till skolan och träffa alla vänner..
Thanksgiving var iallafall jättekul! Vi åkte till Idaho Falls, Idaho efter rotarymötet på onsdagen. Bilresan dit tog 8 timmar ungefär, vilket var ganska så länge men det gick bra iallafall. Vi kom fram till hotellet vid tiotiden på kvällen. Jag sov i "vardagsrummet" i en stor bäddsoffa, och det fanns en öppen spis, eller den var inte riktig. Var snarare en vedspis, men istället för ved så var det liksom gasflammor.. Ja ja, den stod på hela nätterna, det var sjukt mysigt att sova med den på!
På torsdagen så steg vi upp vid 9 och åt frukost, sen tog vi bilen och åkte 45 minuter till Swan Valley där Billies syster bor. Hans syster och hennes man har precis fått hem deras två adopterade barn från Haiti, de var jättesöta! Sammanlagt var det nog ungefär 40 personer där under hela dagen, kusiner, bröder, fastrar m.m.
Alla var jättetrevliga, vi åt, åt, åt, spelade kort, åt lite mer, och pratade. En thanksgivingmiddag består av kalkon,  skinka, cranberrysås, sweet potatoes, stuffing, bröd, sallad, fruktsallad m.m.

Lite av all mat! Sallad, stuffing, sweet potatoes, green beans, och kalkonen!

Som sagt så spelade vi kort, har lärt mig 4 nya spel!
Vi spelade även den årliga footballmatchen, dock inte med fullstor plan..

Några av oss tappra spelare, från vänster; Mike som är billies systers man, John som är billies kusin, Billie, hans moster Kathy, Billies kusin Jim +fru Jessica, jag..., och Chad som är billies kusins man. Puh! komplicerat!
Jag blev även övertalad till att sparka ett par fieldgoals, även om mina skor inte var så passande så blev det ganska bra skott iallafall!

Det var runt 0 grader celsius, så jag var tvungen att byta ut min Cardinalst-shirt mot en lånad varm tröja, nästan lite synd..

Black Friday var sjuk! vi gick upp 3. 45 på morgonen och körde bort till alla de stora shoppingcentrumen för att kolla in galenskapen. Redan dagen innan så såg vi tält utanför några av affärerna när vi körde förbi, och på morgonen på fredagen så var köerna in så långa så det var nästan fånigt. Vi gick även in på JCPenney för att kolla hur det var därinne. Helt galet! Jag var dock en aning besviken eftersom jag inte fick se något slagsmål, hade varit lite lustigt..
Efter det så åkte vi hem till hotellet och sov några timmar innan vi åkte tillbaka till Swan valley för att äta frukost med Billes familj. Där stannade vi hela dagen och umgicks.
På lördagen så gick vi upp tjugo i sex på morgonen (!!), och åt frukost lite snabbt innan vi påbörjade den långa bilresan hem..

När vi kom hem så satta vi upp alla juldekorationerna och även julgranen! Detta är en tradition här i USA, alla sätter upp sina dekorationerna den här helgen. Tyvärr så kan vi inte ha en riktig gran eftersom de flesta i Brandis familj är allergiska...
Idag så är det en viktig match här i hushållet, Arizona Cardinals mot Tennesse Titans, Billies respektive Brandis favoritlag. Annars så ska vi bara ta det lugnt idag, vilket är skönt!


Snart är det jul!!
Vi hörs!
/Anna

Break!

Äntligen så funkar det att blogga!
Snart (okm cirka en timme) så åker jag iväg på rotarymöte, och därefter Idaho!
Resan kommer ta 9 timmar, och istället för att göra som vi hade tänkt först; åka idag och stanna över natten i Rock Springs, så åker vi hela vägen idag istället. Vi kommer bo i Swanvalley i Idaho där Billies syster bor, fast vi kommer bo på hotell i tre nätter. Åh jag älskar hotellfrukost!!
Detta betyder att jag inte kommer kunna blogga förrens på söndag, men så är det!
Jag kommer ha med mig massa skolböcker så att jag har något att läsa på vägen dit/hem.

Jag är så förväntansfull inför den här resan! Vi kommer praktiskt taget äta mat hela torsdagen!

Nu måste jag fortsätta packa tyvär..




Vi hörs!
/Anna

Snart tvådagarsvecka!

Nästa vecka har vi bara två dagar i skolan,- måndag och tisdag, vilket kommer vara så skönt! Sen är det dags för Thanksgivinghelg! Tydligen så är det mångas (läs: allas) favorithögtid, endast på grund av all mat de kommer äta...
Själva Thanksgiving är på torsdagen, och på fredagen är det Black Friday då massor av affärer öppnar vid midnatt eller senare. Tydligen så är det fullkomligt galet den dagen, i alla städer i hela USA så blir alla helt galna eftersom det är årets största rea..
Typ såhär;

(Bilder lånade från; GerryMay.com , och iheartfood4thought.wordpress.com

Här är lite bilder som utlovat från söndagens footballmatch;

Innan matchen, inne på University of Phoenix stadium.


Nationalsången sjöngs och en gigantisk amerikansk flagga rullades ut.


Någon gång under matchens gång..


På flygplatsen klockan sex på morgonen, solen höll precis på att gå upp när vi lyfte, det var jättevackert!
I Phoenix är det ju som sagt nästanpå öken med kaktusar och palmer överallt!

För att byta ämne helt och hållet så tänkte jag berätta lite om hur betygen funkar här;
Betygen här i USA är helt annorlunda mot Sverige, och enligt mig till det bättre. Frånvaro/Närvaro, provresultat, inlämningsuppgifter, och muntliga aktiviter räknas in i ett "procentsystem". För att förbättra ett betyg så kan man få "extra credit" genom att jobba med läraren på luncher, eller EHS-time som finns på East. EHS (EastHighSchool) har alla i en halvtimme på lunchen varje måndag och torsdag där man kan jobba upp sina betyg till högre procent.

A- 90-100%
B- 80-89%
C-70-79%
D-60-69%
F- under 60%

Det här systemet är ju så mycket bättre än det hemma! Betygen sätts ju mer på hur man presterar än hur det kan vara i Sverige, att lärarna sätter betygen beroende på vad de tycker om eleven osv.
Det blir mer rättvist, för trots allt så är det ju kunskapen som räknas?

Vi hörs!
/Anna


AZ!

Ja jösses! Nu har jag varit hemma i Cheyenne, Wyoming i 9 timmar. Vi gick upp imorse klockan fyra eftersom planet gick klockan sju, vilket betyder att jag är otroligt trött just nu... Vi kom fram till Denver vid nio, och där var vi tvugna att vänta på bagaget mm, så vi kom fram till Cheyenne vid tolv.
Men för att ta hela helgen från början;

I fredags så åkte vi iväg vid 5 till Denver International Airport, där vi åt middag medans vi väntade på planet som avgick klockan 9 15 på kvällen. När vi kom fram till Phoenix, Arizona sent, sent på fredagskvällen så hämtade vi ut vårt bagage, och åkte med en buss till biluthyrningen för att hämta ut vår bil, och sedan köra till Scottsdale som ligger 15 minuter bort från Phoenix. Egentligen så sitter Scottsdale, Phoenix och Glendale ihop till en enda stor stad, det skulle gå otroligt fortare att köra mellan dem om det inte vore för alla korsningar med trafikljus.
lördagen så gick vi upp vid nio och åt frukost på hotellet, som  förövrigt var väldigt bra. Vi ägnade dagen åt att bada i poolen, ta det lugnt, gå runt i Scottsdales Mall, äta lunch där, och middag på en jättehäftig restaurant i mitten av Downtown. Efter middagen köpte vi Caramel Spice Apple Cider från Starbucks och åkte tillbaka till hotellet och somnade i de otroligt sköna sängarna.

Igår så var det dags för Football! Vi såg Arizona Cardinals möta Seattle Seahawks i en match som The Cards vann med 31-20. Det var en otrolig upplevelse att stå där med 75 000 andra och heja/bua under hela matchens gång. En match består av 4 quarters (15 minuter), men det betyder inte att matchen är över på en timme, oh nej! De stoppar klockan hela tiden när domaren blåser, så en match tar väl sisådär 3-4 timmar..
Vi åkte till deras stadium i Glendale vid 11, för att kunna gå runt inne på området en stund innan matchen kvart över två. När alla fans samlas i ett område med sina tält, grillar, spel, och vänner innan en match kallas det "Tailgate Party". Där gick vi omkring och åt, spelade spel och bara njöt av solen som gassade.



Tröjan jag fick av Brandi! Larry Fitzgerald är en av NFL's bästa (den bästa tillochmed?) Wide Recievers.
I bakgrunden så kan ni se Arizona Cardinals stadium som är otroligt högteknologisk! Eftersom spelarna vill ha riktigt gräs, inte konstgräs, och stadiumet har tak så är golvet med gräs utrullbart. Innan varje match så rullar de in gräset från utsidan där det alltid är annars för att få sol och luft. Taket är även "avtagbart", det rullas ner på sidorna om så önskas, tyvärr så gjorde de inte det igår. De har även luftkonditionering, vilket nästan är ett måste när man bor mitt i öknen.

Typ såhär..



När man kör mellan Phoenix och Scottsdale så kör man mellan berg som kallas Camelback Mountain, jag orsaken till namnet förstår man nästan.. Den här bilden är inte den bästa dock..

Jag har massa bilder på min mobil, men det är ju som sagt lite smått komplicerat att lägga upp, men jag lovar att de kommer!!

Vi hörs!
/Anna

Hejdå!

Nu far vi strax iväg till Denver för att flyga därifrån till Phoenix, Arizona! Ska bli skönt att lämna snön och att komma till 25 grader och sol!
När jag kom hem nyss så märkte jag att jag hade fått ett paket av min pappa och styvmor, innehållande julmust, lösgodis, två böcker (Rymmaren av Thomas Bodström, och Kan du säga schibbolet av Marjaneh Bakhtiari), och två filmer (Offside och Solstorm!
Detta kunde inte passat bättre; mim saknad eftert svenskt godis och julmust har aldrig varit större, och nu så har jag ju något att läsa på flyget!



Bilder!

Jag, Billie och Brandi kom nyss hem från vår avslutningsmiddag med hela volleybollavdelningen på East High. Alla tog med sig mat så det blev som ett slags knytkalas! Alla fyra lagen blev uppkallade i tur och ordning för att få ett "diplom", utom Varsity. Vi blev uppkallade och vår Wacker sa några meningar om varje spelare, och vi fick också ett diplom och " a letter" som man ska sätta på sin Leatherjacket om man nu har en sådan (vilket många har, dock inte jag). På sin jacka så sätter man "letters" som man får varje gång man har avslutat en sport, pins som man också får, och på baksidan så kan man få skrivet olika sporter och klubba som man har varit med i. Om jag hade en så skulle det stå; Volleyball, DECA, och sedan Soccer.
Jag fick iallafall en sådan bokstav idag, och jag har kommit på den ganska coola idén att sätta fast den på baksidan av min Rotarykavaj så att alla mina pins får lite sällskap.




Imorgon på min Dramalektion så ska vi börja designa kostymerna för vårens uppsättning av broadwaypjäsen Guys & Dolls! Det kommer bli jättekul att få göra dem eftersom vi måste studera mycket innan för att få en bild av hur modet såg ut på tidigt 50-tal. Jag ska göra 4 av kostymerna, karaktärerna heter Miss Adelaide, Benny, Alison och Vernon, om någon har sett eller läst pjäsen så vet ni vilka jag pratar om.
På kvällen imorgon så har höstens pjäs premiär, den heter Could Angels Be Blessed. Jag ska försöka gå och se den eftersom jag har hjälpt till med att bygga de olika fasaderna till scenen osv. Jag var i tidningen dagen efter jag hade hjälpt till; en fotograf kom och tog kort på mig och min kompis medans vi höll på och målade, och han intervjuade även de som höll på att öva inför pjäsen på scenen.

Det var faktiskt den andra gången under min vistelse här som jag har varit med i tidningen, jag blev intervjuad för några veckor sen om mitt utbyte, och i artikeln så stod det även om den andra Rotaryutbytesstudent Maite från Argentina. Tyvärr så var det som slutligen stod i tidningen inte helt korrekt med vad jag hade sagt..






Den här bilden har jag haft på min mobil sen Homecoming, här ser ni allt några tvättäkta Cheerleaders!




en här boken fick jag av Billie och Brandi för några veckor sen när de kom hem från en middag till förmån av Cheyennes bibliotek. Den är även signerad inuti med en liten teckning:

Som ni ser så har jag äntligen bilder i bloggen, men det betyder inte att jag har hittat min kamera än.. Jag har tagit kort med min mobil och skickat dem till billie via mms, sen har han mailat från sin mobil till min email, och därifrån har jag tagit dem och lagt upp här. Komplicerat jag vet, men vad gör man inte...

Vi hörs!
/Anna

Inga bilder

Om man inte hittar sin kamera så är det svårt att ta bilder och lägga upp här har jag märkt. Ska ta tag i letandet idag igen, bara det att jag inte vet vart jag ska leta! Hmm...

Idag kommer vara en sån där lugn dag. Allt som jag har planerat är middag med min counselor Lily, annars ska jag bara vila och blogga såklart då!
Igår så hade vi Foogiving (foo=slang för fake), som de har varje år ett par veckor innan Thanksgiving. Cirka 10 vänner bakar och lagar massa mat för att pröva nya rätter att ha på thanksgiving, och alla tar med sig maten hit hem till oss och så äter man hur mycket som helst! Det var Kalkon förstås, och typ 20 andra rätter!

Veckan som har varit har gått fort!! I måndags var jag ju i Scottsbluff, Nebraska, på tisdagen var det Billies födelsedag, på onsdagen så åt jag lunch hos ellen eftersom varken Billie eller Brandi var hemma och jag hade ingen lust att äta själv, i torsdags var jag på skolans gym i någon timme, sen middag och sen en lång promenad med Ellen och hennes hund Tucker.

Saker som jag ser fram emot resten av mitt utbytesår;

Ha ett liv nu när volleybollen är över
DECA
Julen!!!
Åka skidor!!!
Åka till Jackson Hole, Wyoming och åka skidor en helg i slutet av Januari
Fotbollssäsongen börjar!!!
Prom
Graduation
Bus Tour med Rotary


platser och nya upptäckter

Topp 10 platser jag vill besöka innan jag åker hem till Sverige:

  1. NYC
  2. Washington DC
  3. Hawaii
  4. Arizona
  5. Miami
  6. Steamboat (igen för att skidor denna gången)
  7. Grand Canyon
  8. Las Vegas
  9. San Fransisco
  10. Yellowstone


Skäl;
 NYC; staden som jag alltid har velat åka till. Jag älskar storstäder!!
Washington DC; alla olika politiska byggnader, många saker att se, och förstås även en storstad!!
Hawaii; Jag älskar att vara i solen, och Hawaii verkar vara en sjukt cool plats.
Arizona; huvudskäl; det är varmt där i November. Inga andra själ nödvändiga.
Miami; verkar vara en riktigt cool plats, med sol!!
Steamboat; En jättestor skidort några timmar bort, jag hoppas att jag kommer kunna åka dit i vinter.
Grand Canyon; en häftig plats.
Las Vegas; kommer åka dit med Rotarys busstripp i juni, allt jag har hört om LV är att det verkar vara en galen, men rolig stad!
San Fransisco; även dit kommer jag åka med Rotary.
Yellowstone; den första nationalparken i hela Usa, som ligger i Wyoming!! (eller det mesta av den, småsmå delar av den ligger även i Colorado, Idaho  och Montana,men det pratar vi inte om..)

En del av Yellowstone.

Nya skillnader som jag har märkt
-Trafikljusen! Väldigt jobbigt för dig som går eftersom du har 12 sekunder på dig att gå över en stor gata, och trafikljusen ändras inte speciellt ofta..
-Deras bordsskick! Istället för att använda en kniv för att skära maten med så använder alla sin gaffel. Varje gång jag ber om en kniv så tittar alla konstigt på mig. Själv tycker jag inte att det är någon mening med att inte använda kniv, har alltid gjort och kommer alltid att göra!
-Alla kör bil, överallt! Eftersom det är lagligt för personer över 16 år att köra bil så gör 80 % av skolans elever det, vilket iochförsig är bra, men de kör inte så jättebra direkt..
-Nyligen så började de testa en ny lag här i Wyoming, som jag vet inte är ny i några länder och stater runt om i världen; att det är förbjudet att använda sin mobiltelefon när man kör bil. De testar den som sagt bara nu, om inte antalet skador inom bilkörning sjunker så tar de bort den.
-Sporterna! Jag har ju skrivit om baseball och american football, men en annan sport som vi inte har hemma är Wrestling! På East (min skola) så är det en vintersport, likaså basket och indoor track (löpning).


Jag glömde min kamera i mitt skåp idag så jag laddar upp lite nya bilder imorgon istället!

Vi hörs!
/Anna 


Happy Halloween!

Vilken skön dag! Idag har solen varit framme hela dagen vilket har gjort att mycket av snön har smält, och det är varmt ute! Tydligen så är det större chans att det snöar på Halloween här i Cheyenne än på julen..
Idag så steg vi upp klockan åtta, åkte och åt frukost på Sharis, satt där i ett par timmar och pratade, och åkte sen hem igen för att vara hemma i nån timme innan Tom och Kristen Lee kom och hämtade mig och Billie för att åka till Fort Collins. Där så hyrde vi skidor till mig (har dem till mitten av april), åt lunch med Kristens mamma, och åkte sen hem igen. Här hemma så ska jag strax börja förbereda mig inför kvällens trickortreat, och efter det så får vi ser vad vi hittar på. Jag vill gå och se Paranormal activity(den läskigaste filmen på 10 år), men det är jag ensam om Det kommer bli jättekul!

Igår så kom det hit cirka 35 personer för att fira Billies födelsedag, som inte var igår utan den tredje november.
Det var väldigt kul, och en lyckad fest med mat, prat, och förstås Rock Band ( Guitar Hero med trummor, gitarr, och sång)!
Tidigare på dagen så var jag, Billie och Brandi på Little America (en fin restaurant) för att äta lunch. Det var de som har stiftat stipendier för elever på LCCC ( laramie county community college) som var där för att träffa de som de har givit stipendium till. Billie och Brandi har stiftat ett till minne av Brandis morfar, och de höll även ett tal för att berätta om det och så.
Efter  lunchen så åkte jag och Brandi till hennes kontor för att jag skulle få se hur det såg ut och träffa hennes arbetskollegor. Hon jobbar för Regeringen, med pensioner och liknande. Hon är Wyomings Chief Legal Council.
Sen åkte vi till Sam's Club (ägt av WallMart) som är en gigantisk affär med mat/annat för att handla lite saker till Billies party, sen åkte vi hem för att förbereda, och klockan sex kom gästerna!

Vi har haft en 4 ½ dagshelg nu p.g.a. snön, och på måndag så kommer jag inte vara i skolan då heller. På måndag så ska jag till Scottsbluff som ligger två timmar bort för att tävla med DECA! Vi kommer åka från skolan 05 30, och komma hem klockan fem på kvällen!

Jag ser jättemycket fram emot Arizona den 13 november, det kommer vara så varmt:).
I slutet av november är det även Thanksgiving, och vi är lediga från onsdagen til söndagen. Vi ska åka till Idaho för att fira med Billies familj. Vi ska bila dit så det kommer ta 9 timmar... Men vi kommer stanna i Rock Springs på vägen och sova över där från onsdag till torsdag..


Mina hyrskidor! Völkskidor och Salomonpjäxor!


Billies födelsedagstårta! Någon hade dock ändrat om siffrorna litegranna....


Min nästa ( inte 100% säkert än..) värdfamilj, jag, och min nuvaranda värdfamilj!

Vi hörs!
/Anna

RSS 2.0