Oktober..

Jag skrev precis färdigt min uppsats i min English Multicultural Literature klass! Det tog 3 timmar att skriva den, det är inte det lättaste att skriva om ett enda citat från en man som pratar om hur det gick till när engelskmännen tog indianernas land och koloniserade det.. Nu är jag iallafall färdig med den, så nu ska det bloggas!

I lördags var det den efterlängtade Homecoming Dance! Det var jag, Ellen, Kate, Greg och Jared som gick tillsammans. Två av de som skulle kommit med kunde inte gå eftersom de var upptagna just lördag kväll..
Vi åt middag på en restaurant som heter Restaurant Venti innan, och halv åtta så åkte vi tillbaka mot East. Dansen höll på mellan 8 och 11 på kvällen, och klockan 10 så kröntes dansens "kung" och "drottning". För ett par veckor sen så fick vi rösta på olika kandidater som lärarna hade valt ut som de tyckte var passande.
Efter dansen var slut så åkte vi till Sharis för att äta, men det var fullproppat så vi gick till andra sidan av vägen till Ihop istället. Vi åt Crepes, ägg, bacon och pannkakor och drack varm choklad. Det var jättemysigt att äta frukost mitt i natten! Vi kom hem vid halv ett, vilket är orsaken till att jag sov till elva dagen därpå. Vem vet, det kunde ha blivit längre om inte min far hade ringt från Sverige för att prata med mig:).
  
Det känns hur konstigt som helst att komma hem vid kvart i fyra varje dag istället för halv sju, nu när vi inte har träning varje dag. Men det uppskattas kan jag lova. Nu har jag äntligen tid till att göra läxor, umgås med kompisar, och förstås min värdfamilj!
Till exempel så kunde jag i måndags hjälpa George McIlvaine som är min vän Emilys farfar, och som bor två kvarter bort, och som även är aktiv rotarian och har varit District Governor och president i min värdklubb. Han och hans fru är antagligen de mest generösa människorna jag mött, de är alltid jättesnälla mot mig, och de gör allt för välgörenhet och så, så i måndags så stämplade vi ordböcker som Rotary skänker till Wyomings tredjeklasser varje år. Efter vi gjort det och åkt och lämnat alla böckerna inne i stan så gick jag, billie och brandi och åt middag. Väldigt trevligt!

Tydligen så kommer de närmaste dagarna vara fyllda av "the snowstorm of the century", så skolan kommer antagligen vara stängd på torsdag, och kanske även onsdag beroende på snömängden. På fredag är vi redan lediga så om vi får ledigt de två närmaste dagarna så har vi plötsligt en 6-dagars helg! Ganska så coolt ändå..
En sak som jag har märkt är så väldigt annorlunda från hemma är att de har övningar i sitationer som vi nog aldrig skulle komma på tanken att ha i Sverige. Vi har självklart haft brandövningar, men även jordbävningsövning och en "lockdown"-övning.
När vi hade jordbävningsövningen så gick alla ut i korridoren och satt på golvet för att "undvika bokhyllor och skåp att rasa av alla skakningarna". Som tur var så var det ju bara en övning, så ingen fara på taket!
En lockdown är när t.e.x terrorister eller så låser in sig på skolan tillsammans med alla som är därinne för att utdöva utpressning eller så.  Det var väldigt läskigt att man ens ska behöva göra en sån övning, i Sverige så skulle vi aldrig göra något sånt.. Vi satt ner på golvet mot väggen, bort från fönstren för att förhindra risker, och vi var tvugna att vara helt tysta tills övningen var över; "Man vet ju inte om de som har låst ute oss går ute i korridorerna och hör oss prata och kommer in i klassrummet bara för det".. Mycket läskigt som sagt.


Från pjäsen vi gjorde kostymerna till. Tyvärr så fick man se min kostym (fladdermusen) sammanlagt i 20 sekunder under hela pjäsen, och när han var på scenen så var det jättemörkt så jag kunde inte ta kort..




Bilden är från vår hike  förra lördagen.


En sån inbjudande skylt man möttes av när man kom dit..


Vi hörs!
/Anna

Gästbloggsinlägg!

Greetings to Anna’s family and friends. Since Billie did a guest blog a few weeks ago, Billie and Anna decided it was my turn to guest blog this week. I will apologize that this blog is in English and not Swedish, while Anna’s English is excellent, our Swedish is väldigt dålig. This has been a busy week for Anna.   Early Tuesday morning Anna gave a presentation to the Sunrise Rotary Club.  There are two Rotary clubs in Cheyenne, the Cheyenne Rotary Club is the club that hosts Anna and then there is the Sunrise Rotary Club, which meets for breakfast on Tuesday mornings.    So Tuesday morning Anna and I headed to the Sunrise Club at 6:00 a.m., this was quite early for Anna, but she did not complain at all.  Anna did an amazing job presenting and all of the members commented on how great she spoke English.  The next day we took Anna to the Cheyenne Club Rotary meeting to hear the presentation of Maite, who is the other exchange student.  Maite is from Argentina.  While Maite’s presentation was good, Billie and I both agreed that Anna’s presentation was better and more informative about her home country (we are probably a little biased, but Anna’s presentation was better).

On Thursday evening we went to the local community college and saw a play called “Charlotte’s Web.”  Anna had worked on the costumes for the play in her drama class.  Specifically, she had made the bat costume, which was very well done.   Then, on Friday Anna went to Laramie (which is a town about 45 minutes west of Cheyenne) for volleyball, unfortunately, her team lost two games and failed to qualify for the state tournament next weekend.  This morning Anna and I went with our friend Kristin Lee to a place called Veedavoo, which is known for its unusual rock formations.  We took a little hike.  The weather was a little cold so when we got home we had hot chocolate and soup to help warm us up.  

Tonight is the East High School Homecoming dance, which was cancelled two weeks ago because a big snowstorm.  Anna will be attending with a group of friends and we are very excited for her.  Other items that are coming up include a birthday party for Billie next week.  Then in November, Anna and I will go to Phoenix, Arizona to enjoy the warmer weather and watch the Arizona Cardinals, which is an American football team. 

That is all for now. 

Brandi ( hostmum)


Regionals

(Okej, glömde visst att publicera detta igår, så allt som står här är skrivet igår)
I måndags fick jag en oerhört tråkig och elak nyhet, jag och ett par andra tjejer kommer inte få träna nu fram till State som är nästa helg, mest för att vår Coach som alla ogillar är arg för att vi förlorade helgens matcher och vill därför bara träna de som spelar på matcherna.. Därför har det varit otroligt tråkigt att stå och titta på varje träning den här veckan, men jag har tränat på gymmet på skolan istället. I helgen är det dock dags för Regionals i Volleyboll, och om vi vinner ett par matcher där så går vi vidare till State som är helgen efter. Eftersom min Coach sa till oss som inte spelar att vi antagligen inte skulle kunna följa med denna helgen så hade jag andra planer ända tills idag när han sa att alla ska med!
Jag hade egentligen tänkt vara med i en filmtävling tillsammans med mina kompisar Ellen och Kate, men vi insåg att eftersom jag kommer vara borta nu, och de har drama på fredagen och Speech-tävling på lördagen så vi skippar antagligen den.. Tävlingen går iallafall ut på att man har 24 timmar på sig (fredag kl 18 till lördag kl 18) att göra en film. Man får inte använda några som helst dataprogram, utan allt måste vara i rätt ordning i kameran. Verkade vara en sjukt kul idé men men..

På lördag är det äntligen dags för Homecoming Dance! För er som inte har hängt med i bloggen så var vår Homecoming-vecka två veckor sen, men dansen blev inställd på grund av all snö.. 
 
I fredags så var det Football som gällde på kvällen, fast jag såg bara 4th quarter eftersom jag hjälpe till och sålde Eastkläder m.m. Vårt mål för kvällen var 500 dollar eftersom det var en liten publik och den sista hemmamatchen för säsongen. Vi klarade målet galant i vilket fall, sålde för över 1000! Det gick jättebra för mig, jag sålde för 160 dollar till en kund!! East vann även matchen med 34-27 tror jag det var!


Cheerleaders!


Maskoten


Här är en bild från min presentation igår på  Cheyenne Sunrise Rotary Club!


Den 13-16 November kommer något riktigt kul att hända, nämligen det att jag och Brandi ska åka till Arizona!!
Vi ska flyga dit på fredagen från Denver och flyga hem på måndag. Tydligen så är det runt 75 grader där vilket är typ 24, och hotellet som vi ska bo på har swimmingpool! Vi ska även gå och kolla när Arizona Cardinals spelar på söndagen, de är Billies favoritlag men han kan inte följa med och kolla, stackarn..


Vi hörs!
/Anna


Snart helg!

Idag är det torsdag, vilket betyder; imorgon är det fredag! Vilken höjdarlogik!
Även om den här veckan har varit en väldigt kort skolvecka (3 dagar) så ska det bli skönt med helg. Imorgon så har East en Footballmatch som jag ska hjälpa till att sälja t-shirts, mössor, tröjor m.m på. Detta gör jag tillsammans med ett antal andra elever, för de mesta elever som är med i DECA som är en klubb som finns i hela USA. Jag funderar på att gå med där med, det är den största klubben/aktiviteten på skolan (inkluderat alla sporter). Det är ju ett utmärkt tillfälle att träffa fler människor, så varför inte?
I helgen så är mitt lag i Gillette och Sheridan för att spela om en plats till State, där de bästa lagen i vår stat möts. Tyvärr så kan inte jag följa med eftersom de bara kan ta med 10 spelare, och de har flyttat upp 2 JV-spelare för att ersätta vår skadade så nu är vi 15 spelare..

Homecoming Dance har blivit flyttat till den 24, alltså nästa lördag. Förhoppningsvis så kommer jag vara hemma; men om vi inte vinner de två matcherna vi har i helgen så måste vi åka till Laramie nästa helg för då är det Regionals, där man spelar om en plats till State om man inte är direktkvalicifierad.

Ikväll så skulle jag förutom träna och ha team dinner så skulle jag äta middag tillsammans med min vän Emily och hennes mormor och morfar, och hennes syster, men systern har fått svininfluensan så vi ska ha middagen på söndag istället. Santiago som var en utbytesstudent för ett år sen men som är här nu igen kommer också komma dit. Emilys morfar har varit president i min hostclub, och även ordförande för hela distriktet innan han pensionerade sig.

Idag hade jag två prov, ett i U.S. History som jag fick tillbaka samma lektion; 31/31 rätt!! Jag hade även ett prov på Food Safety i Culinary Art. Det provet var 101 frågor, och det var en hel del som inte stod i häftet som vi hade fått till att öva inför provet för.
Imorgon så har jag ännu ett prov, denna gången i English Multicultural Literature.  


För er som undrar varför Billie skrev Anna "papegoja" Grumstedt så är det hans favoritord på Svenska, och även ett av de 10 han kan.. Han använder det ordet hela tiden, och även "jättestor", som han stavar jetestor..

Här är ett par bilder från söndagens kroketturnering;





Rotary!


Presenter som jag fick på Seniors Night (för en vecka sen); Swedish Fish, en tröja, massa godis, såpbubblor, jättehöga strumpor med Conversemotiv(!), en ängel, och en "gympapåse" med mitt namn, Thunderbirds Volley ball, och #2 broderat på.


Jag fick även blommor från Billie och Brandi:)


Såhär såg det ut i fredags på Homecoming footballmatchen mellan East och Rock Springs. Tyvärr så förlorade East med 20-0.. Det var sjukt kallt, så vi ( jag och 8 andra kompisar från laget) åkte hem i halvlek.

/Anna


Gästblogginlägg

Hello!
 
Greetings to all of Anna's friends and family. Anna is busy reading her English Multicultural Literature assignment so I am guest blogging for her.  Anna "papegoja" Grumstedt has been a delightful addition to our family and we have greatly enjoyed her stay with us.  It is hard to believe she has been in Cheyenne almost two months now.
 
This past week has been a busy week for Anna.  Thursday night was senior night for the East High Volleyball team.  Before their last home game, all of the senior volleyball players, including Anna, were honored.  We were very proud of her.  She had made a lot of progress.  She has also made a lot of friends playing volleyball.
 
On Friday, East High School held their homecoming football game.  Unfortunately, that same day Cheyenne was hit with a blizzard.  The game started at 1900 in near white out conditions.  The temperature was about -13 C with blowing snow.  Anna and her volleyball team cheered for the East High football team.  However, the Rock Springs team beat East 20-0.  We were all frozen popsicles when we left the game.
 
The next day Cheyenne received a heavy snowfall of about 8 inches (20 cm) of snow. We watched the University of Wyoming football team beat the University of New Mexico team on television.  Go Pokes!  Anna was to attend the homecoming dance that night with a group of friends, but the dance was cancelled due to the heavy snow.  Instead Anna went over to the Lees' and watched movies with Ellen and her other friends.
 
Our neighborhood Columbus Day Weekend Croquet Invitational was set for Sunday.  Despite the 12 inches (30 cm) of snow on the ground, we played Snowquet!  We dug out ball paths for the croquet course and played in the snow.  It was great fun. Anna and her partner, Tom Lee, won their match brilliantly. We built a fire and drank hot cocoa to stay warm. A large number of neighbors showed up to play. We played for a couple of hours and then went inside for dinner.  Hopefully, Anna will post a couple of pictures of the fun in the snow.
 
Today, Anna will travel to Gering, Nebraska for a volleyball game. Next week, Anna will give a presentation to the Cheyenne Sunrise Rotary Club on Sweden.  We are really looking forward to it.
 
This is all I have for now.  Hope you enjoyed the guest blog.

/Billie Addleman (hostfather)

Homecoming Week i full gång!

Jag kom precis hem ifrån denna kvällens aktivitet: Boys Volleyball Alla var utklädda, men spelade gjorde de inte bra.. De mest slog bollen över nätet på måfå och hoppades på det bästa.
På den här bilden så även om det inte syns så är de utklädda till gamlingar, och har gråa peruker på huvudet om ni undrade vad det var;


Imorgon är det dags att klä ut sig till SUPER HEROES! Och på kvällen är det Carnival, där det kommer finnas massa olika spel och aktiviteter.
På torsdag är det Class day då vi Seniors ska klä ut oss till Ninja Turtles, dock inte vi i volleybollaget eftersom vi klär upp oss inför vår match mot Central på kvällen.
På torsdag så är det även Seniors Night där skolan hyllar en för att man bara har ett år kvar på skolan..(eller så..)
Vi har gjort tre olika posters per person som kommer hänga på väggarna i idrottshallen, en med form av en stjärna, en med form av en svart tröja, och en vanlig där det kommer stå typ "Thank you Anna" där alla ska skriva sin autograf eller namnteckning.

Här är den med formen av en tröja.

Även skolan går bra, inte alltför mycket prov och läxor. Jag har fått mitt mitterminsbetyg vilket ser mycket bra ut tycker jag;

English Multicultural Literature A, Grade: A
Business Marketing I A, Grade: A
Drama II Marketing/Costume A, Grade: A
Sculpure, Grade: A
Sports/Entertainment marketing A, Grade: A
US History A, Grade: A
Student Assistant A, Grade: A
Culinary Arts A, Grade: A.


På söndag så har Billie och Kristin Lee anordnat en Krocketturnering! Det startade som ett skämt men är nu blodigt allvar.. 20 stycken ska vara med och spela i tvåmannalag.

Än så länge så har det inte hänt så mycket sen jag skrev förra gången, men nästa gång kommer jag skriva allt om vår match, footballmatchen på fredag, Dansen på Lördag, och framförallt krocketturneringen på söndag!!


/Anna

Elitch Gardens

I helgen så har det varit mycket på gång, framförallt så har vi haft två matcher; en på torsdagen i Casper som ligger 3 timmar bort och den andra i fredags här hemma mot Laramie. Den på torsdagen förlorade vi men den på fredagen vann vi! Just nu så är det lite kämpigt eftersom vår bästa Hitter, som är den bästa i hela Wyoming är skadad resten av säsongen så vi har varit tvugna att flytta runt lite och flytta upp två spelare från JV för att få det att stämma.
I fredags så hade jag, Ellen, Emily, Kate och John movienight! Tyvärr så missade jag hälften på grund av min match.. Vi kollade på SuperTroopers som är en komedi om USA:s highway-poliser. Den var halvbra..

Igår så samlades alla volleybolllagen (freshmen, sophomores, JV, och Varsity) för att först kolla på när freshmen spelade sina matcher, sen åt vi lunch och sen åkte allihop till Elitch Gardens som är en nöjespark i Denver.


Ingången till en av bergochdalbanorna (som jag inte åkte..)

Inne  nöjesparken fanns även ett "spökhus" som var sjukt läskigt..
Innan vi gick in där så stod vi och väntade på alla, och medans vi stod där så dök det upp utklädda personer och skrämde oss. Här är ett exempel;

Hon var utklädd till en Cheerleader som blivit mördad eller liknande. Hon stog stilla en liten stund, sen plötsligt så hoppade hon på folk och skrek.

En sak som var sjuk, men rolig var när alla monster samlades och de satte på låten Thriller och började dansa:

 

Inne i själva spökhuset så var det som en labyrint och man gick 4-5 personer tillsammans genom den. Det stod monster m.m överallt och skrämde en och följde efter en.
När vi kom ut därifrån så hade vi 2 timmar kvar innan vi skulle åka hem vid tio, men alla var så trötta så vi samlade ihop alla spelarna och åkte hem vid halv nio istället.

Idag så ska alla Seniors i Varsity samlas och fixa lite grejer inför Homecoming Week som är nästa vecka. Varje dag så är det olika teman som man ska klä ut sig efter, t.ex. på tisdag så är det "hippie day", och varje kväll så är det olika aktiviter såsom GuitarHero, Carnival, Volleybollturnering för killar osv. Vi har en match mot Central High School på torsdag där bara Seniors ska spela eftersom det är Seniors Night den kvällen. Jag har fortfarande inte förstått helt vad det handlar om men det är nog inte så avancerat.

På fredagen så är det Homecoming Game, alltså football, och på lördag så är det dags för Homecoming Dance.
Jag ser fram emot den här veckan för det kommer bli lite annorlunda mot en vanlig skolvecka.


Ett fenomen som alla frågar om jag har ätit, vilket jag inte hade förrens till igår.
Det är godis som är lite likt de där godisfiskarna som är röda, gula och gröna som vi har hemma i Sverige.
Väldigt goda var de iallafall!

/Anna


RSS 2.0