Inför Kentucky

Såhär en och en halv dag innan jag åker till Louisville, Kentucky så tänkte jag berätta lite om vad jag kommer göra där. Jag är som sagt där för att delta i Nationals för DECA.

Vi flyger dit på fredag morgon, eller ja vi kommer komma fram till Cincinnati, Ohio vid 19.00 sen åka buss till Louisville. På lördagen så ska vi gå på Kentucky Derby Festival hela dagen tror jag. Kentucky Derby är ett hästrace där det är massor av  rika som spelar på hästar. Derbyt är dock helgen efter vi kommer dit.  Opening Ceremony är på kvällen samma dag, även State meeting & picture (alla vi från Wyoming som är där träffas).
På söndagen så vet jag inte riktigt vad vi ska göra förutom att förbereda oss inför måndagens tävlingar. På kvällen kommer vi iallafall titta på en baseballmatch! Kommer bli kul!
Måndagen kommer bli en lång dag, och antagligen den mest roliga!! Till att börja med så går vi upp jätte tidigt , typ 5, för att gå till Dawn at the Downs. Där kommer vi titta på alla (kentucky derby)hästarna när de tränar, och äta frukost tillsammans med alla miljonärerna haha! Sen börjar allvaret... Vi ska hålla våran presentation inför domare!! Efter det så ska vi äta middag, och sen är det dags för Lady Antebellum konsert!!! Ett av mina favoritband:) det är en konsert för bara oss som är där för nationals, typ tiotusen!
Sen på tisdagen så presenterar de de grupperna som har "gått vidare", och de måste hålla sin presentation igen.
För de som inte går vidare så är det shopping tror jag.
På kvällen så är det antagligen Fashion Show & Closing Ceremony.

På onsdagen så kommer vi gå upp vid fyratiden eftersom vårt plan går klockan 9 från Cincinnati airport.


Det är det mesta som kommer hända under vår 6 dagar långa vistelse i Kentucky! kommer bli så kul.
Men innan jag kan koncentrera mig 100% på den resan så har jag en fotbollsmatch att spela imorgon mot Central High School!

Här är lite bilder som jag hittade på internet:


Se hela bilden



min vecka!

Vilken vecka!
ska försöka ta det dag för dag;
Söndag: min första dag hos min nya värdfamilj som bor ett kvarter bort från min gamla! vi firade min 18onde födelsedag tillsammans med vänner och gamla värdfamiljer. Tyvärr kunde inte min bästa vän härborta komma hit, men det var kul ändå!
Måndag: Min 18onde födelsedag! gjorde inte så mycket mer än att gå till skolan från 8 30 till 11, vi hade borta match i Gering, Nebraska så vi åkte vid 11-tiden. Vi vann matchen med 3-2 tror jag det var! Vi kom hem sent, halv elva sådär.
Tisdag:Skola och träning som vanligt,+ DECA-möte. DECA är en klubb för er som inte vet som handlar om att lära sig om arbetslivet och att ha ett företag. Eftersom jag och mina partners tog första plats så kommer vi åka till Louisville, Kentucky på fredag för att tävla med vårat projekt där. Så i tisdags så övade vi på våran presentation och sånt.
Onsdag: skola och träning+ lagmiddag som vi har kvällen före match då vi äter sjukt mycket mat, kollar på film från våra matcher, och pratar taktik. Är en kul grej att göra tycker jag.
Torsdag: skola på morgonen, sen åkte vi till Casper för att spela mot Kelly Walsh (high school). Vi kom fram dit vid två, Junior Varsity spelar alltid före oss så vi måste åka dit ganska så tidigt, även om våran match inte är förrens 6. Vi vann även denna matchen med 3-2, de är faktiskt en av de bästa i Wyoming så det var kul!
Eftersom Casper är så långt borta så tog det ett tag innan vi kom hem, tror vi kom hem vid halv tolv-tolv!!
Fredag: Igår så hade vi ännu en bortamatch i Laramie som inte ligger så långt bort! 45 minuter tar det dit vilket är skönt!! Tyvärr så vann vi inte den matchen, vi förlorade med 3-0..
Lördag (idag): Idag så gick jag upp vid 10, så skönt att sova ut för en gångs skull! nu sitter jag här och bloggar i väntan på min värdsyster som ska komma och hämta upp mig. Vi ska åka och se om vi kan hitta några skor, för ikväll är det prom!! Ska bli så himla kul! prom är som en bal för alla juniors och seniors, så ungefär som en studentbal fast med ickestudenter också så att säga!
Nästa fotbollsmatch är på torsdag mot Central, den andra skolan i stan. Vi spelade mot dem förra veckan också och då blev det 0-0 efter 20 minuters tilläggstid! Så nu är det revansch!

Vi hörs!
/Anna 

New York!

Innan jag åkte dit tidigare i veckan så skrev jag en lista på saker som jag hoppades uppleva där;

åka gul taxi
åka tunnelbana
se en FBI-bil
se en NYPD-bil
se en känd person
besöka:
Wall Street,
Central Park,
Brooklyn Bridge,
Empire State Building,
frihetsgudinnan,
Times Square,
museum,
broadway pjäs
Grand Central Station
Madison Square Garden
FNhuset
köpa en I<3NY t-shirt

(de överstrukna sakerna är de som jag inte hann uppleva)

Saker som jag inte visste att jag skulle göra, men ändå gjorde:
-Framförallt; vara tvungen att åka in till ett sjukhus på grund av magsmärtor. Hade varit sjuk sen flera dagar innan så vi bestämde oss för att kolla upp det. De trodde att det var blindtarmen eller så, men det var det inte. De kom inte fram till vad det var exakt, men de gav mig antibiotika att ta i 3 dagar, och redan dagen efter var det borta. Skönt! Var ju inte så kul att vara sjuk i den staden som jag alltid har velat åka till..
-äta svensk mat på en restaurant som hette Aquavit, blev lite tårögd när jag åt köttbullar och pannkakor som smakade som hemma..
-promenera i Central park i timmar i solsken
-besöka Svenska Kyrkan i NY, visste inte ens att den fanns..Iallafall det fanns massa svensktalnade folk där, och de sålde svenskt fika och godis haha..
-High Line. Var en gammal järnväg som gick på en bro i Chelsea i NY, men som stängdes av och massor av blommor och träd började växa där helt av sig självt, och genom bidrag så har de lyckats hålla det helt vilt och får massor av besökare varje dag.
-ta hoppbilder i Central Park
-bli sjungen till i tunnelbanan av en grupp acapellakillar som gick runt och samlade in pengar.
-ta så många bilder åt familjer/par som jag gjorde framför olika platser som Times Square och Empire State Building haha..

Har lagt upp jättemånga bilder som jag tog på Facebook för er som är vän med mig där, här är några för er som inte är det;



Central park


Min värdfamilj; Becky, Willi, och David!


the High Line


Aquavit, den skandinaviska restaurangen!


Times Square!


Utsikt från 86 våningen i Empire state building!


Jag som ser jättesur ut med the Dakota i bakgrunden haha...

Vi hörs!
/Anna


RSS 2.0